Βράβευση εκπαιδευτικών του PIERCE από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

team_site

Επτά ψηφιακά διδακτικά σενάρια που εκπόνησαν και κατέθεσαν εκπαιδευτικοί του PIERCE, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Εκπόνηση και υποβολή ψηφιακών διδακτικών σεναρίων από εκπαιδευτικούς”, αναδείχτηκαν ως βέλτιστα μετά από διαδικασία αξιολόγησης από δύο αξιολογητές. Σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, βραβεύτηκαν οι καθηγητές (αλφαβητικά):

Η μαθηματικός κ. Εμμανουέλα Δημητρουλάκη, που εκπόνησε σενάριο στα Μαθηματικά,
ο χημικός κ. Γεώργιος Ευθυμίου, που εκπόνησε σενάριο στη Χημεία,
η φιλόλογος κ. Αγγελική Κεχαγιά, που εκπόνησε σενάριο στην Ιστορία,
η φιλόλογος κ. Αθηνά Παναγιωτοπούλου, που εκπόνησε σενάριο στην Ιστορία,
ο βιολόγος κ. Ευάγγελος Σταματέρης, που εκπόνησε σενάριο στη Βιολογία,
η πληροφορικός κ. Αθηνά Σταυράκη, που εκπόνησε σενάριο στην Πληροφορική και
η πληροφορικός κ. Αλεξάνδρα Ψαλτίδου, που εκπόνησε σενάριο στην Πληροφορική.

Επιπλέον, ο μαθηματικός και πληροφορικός κ. Σπύρος Δουκάκης επιλέχθηκε και εργάστηκε στο πλαίσιο του σχετικού έργου ως ειδικός επιστήμονας – εμπειρογνώμων στα γνωστικά αντικείμενα Μαθηματικά Γυμνασίου και Πληροφορική Λυκείου και ανέπτυξε: α) έξι δειγματικά σενάρια (τρία για κάθε γνωστικό αντικείμενο) και β) μελέτη εξειδίκευσης μεθοδολογίας, ανάπτυξης προδιαγραφών και μεθοδολογίας επιλογής των σεναρίων των εκπαιδευτικών για τα δύο αυτά γνωστικά αντικείμενα.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των σεναρίων και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του PIERCE στη συγκεκριμένη πράξη, αναδεικνύουν την υψηλή ποιότητα του διδακτικού έργου που παρέχουμε στους μαθητές μας και την διάθεση προσφοράς βέλτιστων πρακτικών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Τα δεκατρία (13) σενάρια βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “ΑΙΣΩΠΟΣ” http://aesop.iep.edu.gr/, στη διάθεση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Συνολικά, 13 από τα 319 σενάρια που αναπτύχθηκαν στις εκπαιδευτικές βαθμίδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου για την πλατφόρμα “ΑΙΣΩΠΟΣ” (ποσοστό περίπου 4,1%) έχουν εκπονηθεί από εκπαιδευτικούς του PIERCE. Το ποσοστό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σχολείου στη χώρα μας.

 

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter