Τοποθέτηση του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου

IMG_0058-copy

Θεωρούμε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχει τα χαρακτηριστικά ενός προγράμματος φιλόδοξου, αναπτυξιακού και μεγάλου. Ελπίζουμε ότι τίποτα από αυτά δε θα μείνει μόνο στα χαρτιά, κενό γράμμα αλλά ότι θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.
Ως Σύλλογος Σπουδαστών των Εργαστηριών Τέχνης Αγίας Παρασκευής θα εστιάσουμε στο σημείο που μας αφορά.
Τα Εργαστήρια Τέχνης, όπως γνωρίζετε λειτουργούν από το 1985. Η δομή και οργάνωσή τους, το άριστο ανθρώπινο δυναμικό τους, οι δάσκαλοι, καταξιωμένοι καλλιτέχνες απόφοιτοι της ΑΣΚΤ αλλά και το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών τους, ανηλίκων και ενηλίκων, τους δίνει την δυναμική να κατατάσσονται στα καλύτερα και πιο αξιόπιστα όχι μόνο σε Αττικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρόλα αυτά όμως, δεν έχουν αναδειχθεί όσο αξιώνει η ποιότητα που φέρουν και κομίζουν στην Ελληνική κοινωνία.
Θέλουμε πραγματικά να νοιώσετε τη δυναμική την οποία έχουν τα εργαστήρια και μέσα από δημιουργικές δράσεις, εκδηλώσεις, και συνεργασίες οι οποίες προάγουν την τέχνη και το πολιτισμό, να πετύχουμε από κοινού την περαιτέρω ενδυνάμωση το πολυετούς αυτού θεσμού. Η κύρια δημιουργική προοπτική που χρειάζεται προκειμένου το έργο αυτής της κοινότητας των Εργαστηρίων Τέχνης να αποτελέσουν ενεργό πυρήνα συλλογικότητας και ισχυρό πόλο έλξης, είναι η εξωστρέφεια. Εάν τις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε, περιχαρακωθούμε εντός των τειχών μας, αρκεσθούμε στη γλυκιά θαλπωρή του μικρόκοσμού μας και συνεχίσουμε να ομφαλοσκοπούμε, τα Εργαστήρια θα χάσουν τον πραγματικό λόγο ύπαρξης τους που είναι η “δημιουργία” και θα απαξιωθούν σε ένα στεγνό, άνευρο και αφυδατωμένο κέντρο χωρίς πνοή, συλλογικότητα και αγάπη για την δημιουργική τέχνη.
Σε κάθε άλλη περίπτωση φρονούμε ότι κάθε είδους και μεγέθους παρακμή θα αντικατοπτριστεί αλλά και θα συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της όποιας δυναμικής του ίδιου του δήμου μας.
Με αυτό το σκεπτικό ευελπιστούμε και προτείνουμε:
1. Άμεση και δυναμική προβολή του έργου των εργαστηρίων εντός και εκτός του Δήμου Αγ. Παρασκευής:
α. με έντυπο υλικό (αφίσες προβολής, ενημερωτικά φυλλάδια)
β. με εκθέσεις (εντός και εκτός Αγ. Παρασκευής με την στήριξη του Δήμου όπου αυτή χρειάζεται)
γ. με διαδημοτική συνεργασία με τις Δνσεις Πολιτισμού άλλων Δήμων (προβολή και επικοινωνία του έργου των εργαστηρίων με συνεκθέσεις με άλλους Δήμου και σε άλλους Δήμους με την στήριξη του Δήμου Αγ. Παρασκευής)
δ. Διαφημιστικές παρουσιάσεις (video) στο Διαδικτυακό Web TV και στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου.

2. Παρεμβάσεις ενίσχυσης και βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των εργαστηρίων κατόπιν εισήγησης του Συλλόγου Σπουδαστών προς τον ΠΑΟΔΑΠ:
α. βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής αναγκαίας για την εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων (π.χ. λαμπτήρες, κλπ)
β. προμήθεια υλικών για εκπαιδευτικές χρήσεις

3. Εκδηλώσεις στο χώρο των εργαστηρίων που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό και επικοινωνούν το έργο των καθηγητών και σπουδαστών προς τους φιλότεχνους και μή.
4. Συχνός και ανοικτός δίαυλος εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου των σπουδαστών και καθηγητών.

Ολοκληρώνοντας θα θυμίσουμε ότι από τα 31 εργαστήρια που υπήρχαν Πανελλαδικά στο Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠΠΟ πριν κάποια χρόνια,( Το 2006 ΤΟ ΥΠΠΟ σταμάτησε την επιχορήγηση προς τα μέλη του δικτύου με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να σταματήσουν την λειτουργία τους) σήμερα λειτουργούν λιγότερα από τα μισά και ένα από αυτά είναι της Αγίας Παρασκευής .
Η Τέχνη αγαπητοί δεν είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΜΠΕΛΕΧΡΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ν.
ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ Γ.
ΖΙΩΓΟΥ Κ.
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Σ.
ΑΛΒΕΡΤΟΥ Α.
ΠΑΠΑΛΟΣ Χ.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter