Θετική εξέλιξη για την υλοποίηση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ

stegi diaviosis Page0001

Εγκρίθηκε την Τρίτη 22/12/2015 από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) του Βορείου Τομέα Αθηνών η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου 01 του Οικοδομικού Τετραγώνου (ΟΤ) 455 στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής ως χώρου Πρόνοιας-Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) καθώς και οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης του. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την παροχή εξηγήσεων.

Εντός των προσεχών ημερών το σχετικό νομοπαρασκευαστικό κείμενο θα σταλεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση και να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα είναι σε θέση να εκπονήσει μελέτη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, η “Στέγη” αποτελεί ένα από τα έργα που ξεκίνησε ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Στις 16 Ιανουαρίου 2014 ήταν που ο τότε Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, στην κοπή της βασιλόπιτας του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου, είχε αναφερθεί στη “Στέγη” και στο φάκελο για την παράδοση του οικοπέδου. Με την υπ’ αριθμ. 57/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter