Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι μας «πάτησε» με 3.000€! Της Λένας Μαρκή

211013~1

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το να σου κάνουν ΔΩΡΟ αναψυχής και να πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, δεν το’ χω ξαναματαδεί ……

Μία από τις φετινές Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Δήμου ήταν και η προσφορά των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) προς τα παιδιά της πόλης αλλά και τους γονείς, το μαγικό τρενάκι για ΔΩΡΕΑΝ βόλτα.

Ένα τρενάκι που ανακαλύψαμε τελικά ότι το πληρώσαμε «βαπορίσιο»!

Για να κάνει το τρενάκι βόλτες από την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής έως την πλατεία του Αγίου Ιωάννη, για μόλις 2 μέρες και για συνολικά 12 ώρες, (10:00π.μ. – 13:00μ.μ. και 4:00μ.μ. – 7:00μ.μ.) x2, η ευγενική χορηγία των ΠΑΙΣΔΑΠ μας κόστισε το ποσό των 3.000€!!! Ναι καλά διαβάζεται 250€ την ώρα. Μια ανάθεση που εγκρίθηκε με τον τίτλο “Διενέργεια Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων για τα παιδιά”. Και γεννάται λοιπόν η απορία: τι το ποτίζουν το τρενάκι και κοστολογείται τόσο ακριβά; Με 3.000€ κάνουμε τουρ στην Ευρώπη, όχι βόλτα πάνω-κάτω την Αγίου Ιωάννου. Πόσα έξοδα είχε αυτό το τρενάκι και γιατί σε καιρό οικονομικής κρίσης να σπαταλάται ασύστολα το ματωμένο ευρώ των δημοτών –γιατί εννοείται πως τα χρήματα των ΠΑΙΣΔΑΠ προέρχονται από τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς και όχι από κάποια μηχανή που κόβει χαρτονομίσματα.

Η ανακοίνωση του Δήμου ανέφερε ένα τρενάκι 4 βαγονιών, 18 μέτρων και χωρητικότητας 40 ατόμων. Όπως όμως μας ανέφεραν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Αγίου Ιωάννου, το τρενάκι τη μία μέρα εμφανίστηκε με 3 βαγόνια και την επόμενη με 2 βαγόνια. Αν υπήρχε και τρίτη μέρα μάλλον θα βλέπαμε μόνο τη μηχανή …

Αυτό εκλαμβάνεται με δύο εκδοχές, είτε ότι ο επιχειρηματίας κορόιδεψε το Δήμο, οπότε πρέπει να τύχει ανάλογων κυρώσεων, είτε ότι δεν υπήρχε ικανή προσέλευση, ώστε κρίθηκε πλεονασμός και εικόνα αποτυχίας να σέρνει άδεια τα πανάκριβα βαγόνια στο κέντρο της πόλης. Τι από τα δύο συνέβη ας μας το απαντήσει το Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ και ο Δήμος.

Η ουσία είναι ότι η Διοίκηση που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, σε καιρό που όπως δήλωνε και η Περιφερειάρχης κ. Δούρου το βλέμμα πρέπει να είναι στραμμένο στην Κοινωνική Πολιτική, ξοδεύει αφειδώς (όπως θα δούμε και σε άλλες περιπτώσεις προσεχώς) από το δημοτικό κορβανά σε θεάματα, τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να στηρίξει τις οικογένειες της πόλης που δυστυχούν ή να τα αξιοποιήσει σε υποδομές για τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής.

Μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας πόσο ΔΩΡΕΑΝ ήταν αυτή η βόλτα …

7ΠΘ5ΟΛΘ1-Κ2Ρ44

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter