Σκάνδαλο με ιδιόκτητη περιουσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής!

scandal X_1_~1

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Προκαλούν την κοινή λογική και ευαισθησία.

Πέντε (5) διαμερίσματα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελούν μέρος της ακίνητης περιουσίας του. Πέντε ουσιαστικά ανεκμετάλλευτοι, ιδιόκτητοι χώροι. Τα δύο (2) εξ’ αυτών είναι άδεια και αχρησιμοποίητα, ένα άλλο τρίτο είχε παραχωρηθεί επί Δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά (από τον ίδιο το Δήμαρχο) να φιλοξενεί μία άπορη οικογένεια που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης. Και ερχόμαστε στο καλύτερο ….

Τα άλλα δύο (2) διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Αιγαίου Πελάγους (στο ύψος της οδού Πελοποννήσου), το ένα δίπλα στο άλλο, έχουν ενοποιηθεί και έχουν παραχωρηθεί στις υπηρεσίες του Επιτρόπου* να στεγαστούν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αντίτιμο!!! Ούτε 1 σεντ ή αν θέλετε ούτε μία δεκάρα δεν κατεβλήθη ποτέ ως μίσθωμα προς το Δήμο!!!

Η αρχή έγινε επί εποχής Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη και συνεχίστηκε με όλους τους επόμενους Δημάρχους έως σήμερα. Και ενώ ήταν εις γνώσιν τους, κανείς από δαύτους δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Το βασικό δε της υπόθεσης είναι ότι τα ενοποιημένα διαμερίσματα των 157τ.μ. (συνολικά) παραχωρήθηκαν ΧΩΡΙΣ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχεδόν όλο αυτό το διάστημα ακούμε για οικονομική αιμορραγία του Δήμου λόγω των ενοικίων και αφήνουμε ιδιόκτητους χώρους να ρημάζουν ή προχωράμε σε κινήσεις αβρότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική, με ποια δικαιοδοσία και με ποια νομιμότητα, επετράπη σε κάποιον (όποιος κι αν είναι αυτός) να χρησιμοποιεί δημόσια περιουσία χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς κανένα όφελος για τον Δήμο!

Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν αναφέρεται στην δύστυχη οικογένεια, που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθημερινά έξοδα. Αλλά ο Επίτροπος  τόση ανάγκη είχε από δωρεάν στέγη τι στιγμή που αλλες υπηρεσίες πληρώνουν ενοίκιο;

Να σας θυμίσω ότι η Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ αναζητά (και μάλλον βρήκε) χώρο, εμβαδού 100-150τ.μ., για να στεγάσει τα γραφεία της και ετοιμάζεται να δώσει 700-800€ μηνιαίως ως μίσθωμα. Δεν θα μπορούσε κάλλιστα να στεγαστεί στο ιδιόκτητο διαμέρισμα των 157τ.μ., γλιτώνοντας το Δήμο από περιττά έξοδα; Πειράζει που δεν είναι στο κέντρο της πόλης; Είναι προσβάσιμο με τη συγκοινωνία και εξάλλου πόσες φορές το χρόνο θα επισκεφτεί ένας γονιός τα γραφεία της Διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ.

Θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί πλέον αποτελεί σκάνδαλο για την πόλη μας. Όπως σε σκάνδαλο τείνει να μετατραπεί η προνομιακή μεταχείριση από τη Δημοτική Αρχή της Διοίκησης των παιδικών σταθμών εις βάρος των άλλων Νομικών Προσώπων (μην ξεχνάμε ότι είναι το μόνο Ν.Π. που πέτυχε αύξηση του μισθού της προέδρου του σε καιρούς χαλεπούς).

Αν είναι σώφρων η Δημοτική Αρχή θα φροντίσει να διασφαλίσει το συμφέρον του Δήμου και να αξιοποιήσει κατάλληλα την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Η σωστή χρήση αυτών των διαμερισμάτων αδιαμφισβήτητα θα έλυνε κάποια σοβαρά προβλήματα.

*αποτελεί δημόσιο λειτουργό που υπάγεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς ορισμένη θητεία.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter