Μία μέρα μετά ήρθε η παράταση να σώσει τα γυμναστήρια!

δημοτικά γυμναστήρια Αγίας Παρασκευής

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μια μέρα μετά την εκπνοή του χρονικού ορίου που υπήρχε για την αδειοδότηση των δημοτικών γυμναστηρίων (8-2-2016), δηλαδή στις 9 Φεβρουαρίου, ήρθε η κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 233/9-2-2016, τεύχος δεύτερο, να σώσει τα γυμναστήρια από το κλείσιμο.

Έτσι όσοι κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου και δεν πρόλαβαν να είναι εντάξει με τις προθεσμίες, πήραν χάρη μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2016. Μαζί με αυτούς και ο δικός μας Αθλητικός Οργανισμός που τις τελευταίες μόλις μέρες άρχισε να μαζεύει τα κομμάτια του, κοινώς να συγκεντρώνει τα έγγραφα και να ψάχνει τους φακέλους που απαιτούνταν για τον έλεγχο από την Αρμόδια Επιτροπή των δύο κλειστών γυμναστηρίων, της Νότου και του Κοντοπεύκου, ώστε να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας τους.

Μέχρι τον Οκτώβριο πλέον υπάρχει χρόνος να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις στα γυμναστήρια. Στο Κοντόπευκο να κατασκευαστεί το WC των ΑμεΑ, οι ελλείψεις στο ιατρείο να συμπληρωθούν και το πρόβλημα των ευήλιων νέων τζαμιών να αντιμετωπιστεί (πληρώσαμε τα τζάμια, ας πληρώσουμε και για κουρτίνες αφού όλα γίνονται άρπα κόλα). Στη Νότου να συμμαζευτούν κάποιες ελλείψεις και να αποκατασταθούν κι εκεί τα καινούργια τζάμια που όταν βρέχει μπάζουν νερά.

Το δυστυχές στην όλη υπόθεση είναι, ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα της αναβολής. Αντί να δουλεύουμε σωστά και όλα να είναι νομότυπα και στην ώρα τους, βολευόμαστε με μια παράταση από τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματούχο και όλα γίνονται μέλι-γάλα. Θα ξεχάσουμε έτσι τις πέντε επιστολές των αθλητικών σωματείων ΚΑΠ και ΓΣΑΠ προς τον ΠΑΟΔΑΠ, την αδιαφορία που εισέπραξαν και την αγωνία τους για το αγωνιστικό μέλλον των ομάδων τους και «όλα καλά» για μία ακόμα φορά…
document_Page_1

3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Παρατείνουμε την προθεσμία που ορίζεται στις παραγράφους 2, 4 και 5 του άρθρου 16 της κοινής υπουργικής απόφασης 46596/22−11−2004 (ΦΕΚ 1793/Β΄/6−12−2004), όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει, έως 8−10−2016, προκειμένου να εναρμονιστεί με την προβλεπόμενη στο άρθρο 28 του Ν. 4178/2013 προθεσμία, όπως αυτή παρατάθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση 4570/1−2−2016 (ΦΕΚ 201/Β΄/5−2−2016). Κατά τα λοιπά ισχύει ως έχει η υπ’ αριθμ. 46596/ 22−11−2004 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1793/Β΄/ 6−12−2004), όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter