Αναβρασμός στο Δ.Σ. για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων! Γιατί αδράνησαν;

δημοτικά γυμναστήρια Αγίας Παρασκευής

Μεγάλο θέμα άνοιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο (28/1/16) για την ανανέωση αδειοδότησης των γυμναστηρίων της Αγίας Παρασκευής.

Όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό η προθεσμία ανανέωσης λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2016 και μόλις τώρα η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ ξεκινά διαδικασίες. Έχει δηλαδή χρονικό περιθώριο 7 εργάσιμων ημερών!

Και ενώ ο πρόεδρος κ. Παπαμιχαήλ ήταν κατευναστικός και διαβεβαίωνε ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και θα γίνουν όλα εντός των ημερομηνιών, το λόγο στο Δ.Σ. πήρε ο κ. Καράμπελας, πρόεδρος του ΓΣΑΠ (γυναικείο μπάσκετ) και εξέφρασε την ανησυχία του.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε μόλις σήμερα ο ΠΑΟΔΑΠ έκανε αίτηση να ελεγχθεί για ανανέωση αδειοδότησης γνωρίζοντας ότι τουλάχιστον στο γυμναστήριο του Κοντοπεύκου υπάρχουν δύο (2) σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν τον έλεγχο: α) λείπει το ψυγείο από το ιατρείο και β) δεν υπάρχει WC για ΑμεΑ.

Εκτός αυτών, όπως τόνισε ο κ. Καράμπελας, θα πρέπει αφού λειφθεί η άδεια λειτουργίας των γυμναστηρίων, να κατατεθεί από τα σωματεία ώστε να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνων, και όλα αυτά μέσα σε 6 μέρες! Γεγονός που κρίνεται δύσκολο και κινδυνεύουν οι αγωνιστικές των σωματείων που χρησιμοποιούν τα γήπεδα.

Μάλιστα ανέφερε ότι ζήτησε ραντεβού από τον κ. Μπαλάφα και τον κ. Κοντονή, κάτι που έπρεπε να έχει κάνει ο ίδιος ο Δήμος. Και έκλεισε λέγοντας ότι θαυμάζει την ψυχραιμία του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ.

Ο κ. Παπαμιχαήλ παίρνοντας το λόγο αντί να ηρεμήσει τα πνεύματα, εκνεύρισε τον κ. Καράμπελα κάνοντας τον να πει, ότι από τον Ιούνιο του 2015 τα σωματεία έχουν στείλει 5 έγγραφα στον ΠΑΟΔΑΠ και τους αγνόησαν, ρωτώντας τον πρόεδρο γιατί δεν τους κάλεσε ποτέ σε συζήτηση!

Δεν θέλω να εντείνω την ανησυχία του κ. Καράμπελα αλλά θα πρέπει εδώ να προσθέσω κάποια σημαντικά γεγονότα που οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε. Η προηγούμενη Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ επί προεδρίας Βασίλη Σάρκουλα, μετά τον επιτυχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα γυμναστήρια, άφησε 3 φακέλους (από έναν για τα κλειστά γυμναστήρια και έναν για το γήπεδο ποδοσφαίρου)  με όλα τα σχετικά έγγραφα που ζητήθηκαν τότε από την αρμόδια επιτροπή.

Τρεις μεγάλους κόκκινους φακέλους σε ντουλάπι που κλείδωνε και οι οποίοι … ΧΑΘΗΚΑΝ!!!

Απροσεξία; Αβλεψία; Ανευθυνότητα κάποιων;
Βέβαια αν υπήρχε πλεονάζον χρόνος αυτό δεν θα ήταν τόσο τραγικό, γιατί αρκεί μια αίτηση στην Πυροσβεστική και στην Πολεοδομία για να ληφθούν τα αντίγραφα. Σε 6 μόλις μέρες όμως ο ΠΑΟΔΑΠ πρέπει να κάνει αγώνα ταχύτητας για να προλάβει και να εύχεται να μην συμβεί καμιά απεργία ή άλλο κώλυμα στα γυμναστήρια.

Το ζήτημα είναι ότι εκείνοι που με μένος κατηγορούσαν την προηγούμενη Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, βρέθηκαν τώρα εκτεθειμένοι. Γνώριζαν από τον Οκτώβριο του 2015, όταν έλαβαν την παράταση, ότι αυτή λήγει στις 8 Φεβρουαρίου και τι έκαναν; Αδράνησαν! Εφησυχάστηκαν!

Και ενώ η προηγούμενη Διοίκηση βρήκε αυθαίρετα κτίσματα με πολλές ελλείψεις από σειρά ετών και κατάφερε να τα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, λαμβάνοντας την άδεια λειτουργίας τους, η σημερινή τα βρήκε όλα “στρωμένα” και πάλι σκόνταψε.

***

 Η Ανακοίνωση των δυο σωματείων

 

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ-ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. – Ε.Σ.Κ.Α.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ                                 

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. – Ε.Σ.Κ.Α.

 

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   25.01.2016

 

ΠΡΟΣ :            1.κ. Σ. Παπαμιχαήλ, Πρόεδρο ΠΑΟΔΑΠ

ΚΟΙΝ:               1. κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

                         2.κα Ελισάβετ Πετσατώδη, Αντιδήμαρχο Αγίας Παρασκευής

 

ΘΕΜΑ: Ανανέωση άδειας λειτουργίας κλειστού γυμναστηρίου Κοντοπεύκου.

 

ΣΧΕΤ: 1. Άδεια διεξαγωγής συναντήσεων καλαθοσφαίρισης ΓΣΑΠ 191230/06.10.15

  1. Άδεια διεξαγωγής συναντήσεων καλαθοσφαίρισης KΑΠ 192017/07.10.15

 

Κε Πρόεδρε,

Με τη σημερινή μας επιστολή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας γνωρίσετε εάν έχετε προβεί στην ανανέωση της άδειας λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου του Κοντοπεύκου, διότι όπως γνωρίζετε, η ισχύς της υπάρχουσας άδειας λήγει στις 08/02/2016. Την ίδια ημερομηνία, προφανώς, λήγει και η άδεια διεξαγωγής συναντήσεων καλαθοσφαίρισης που έχει δοθεί στην ΚΑΠ και στον ΓΣΑΠ από την Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού (βλ. ΣΧΕΤ 1,2) για τους αγώνες όλων των τμημάτων μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι δηλώσαμε συμμετοχή στα πρωταθλήματα της καλαθοσφαίρισης στηριζόμενοι στα κατωτέρω έγγραφά σας:

  • Στο υπ’ αριθ. 566/17.06.15 έγγραφο του ΠΑΟΔΑΠ με το οποίο μας παραχωρήσατε το γήπεδο Κοντοπεύκου για την τέλεση των αγώνων των πρωταθλημάτων.
  • Στην 137/2015 απόφαση του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ (ΑΔΑ:Β8Π10ΛΘΒ-ΤΦΓ) με την οποία μας παραχωρήσατε αγωνιστικές και προπονητικές ώρες στο γήπεδο Κοντοπεύκου για την περίοδο 2015-2016.
  • Στην άδεια λειτουργίας, η ισχύς της οποίας έληγε στις 04/10/15, εν    συνεχεία δε παρατάθηκε μέχρι την 08/02/16.

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι οι Σύλλογοί μας επανειλημμένα και έγκαιρα σας έχουμε ενημερώσει για την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του γυμναστηρίου Κοντοπεύκου. Σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφά μας:

  1. Με το υπ’ αριθ. 476/15.06.15(ΓΣΑΠ) σας επισημαίναμε ότι η άδεια λειτουργίας χρήζει παράτασης και σας καλούσαμε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες.
  2. Με το υπ’ αριθ. 486/16.07.15(ΓΣΑΠ-πρωτόκολλο ΠΑΟΔΑΠ 641/16.07.15) παρακαλούσαμε και πάλι για τις ενέργειές σας ως ανωτέρω.
  3. Με το υπ’ αριθμ. 1661/17.09.15(ΚΑΠ-πρωτόκολλο ΠΑΟΔΑΠ 781/18.09.15) σας καλούσαμε και πάλι να φροντίσετε εγκαίρως για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου Κοντοπεύκου.
  4. Με το υπ’ αριθ. 524/03.12.15(ΓΣΑΠ) έγγραφό μας σας τονίζαμε ότι, ναι μεν η άδεια λειτουργίας ισχύει μέχρι τις 08/02/16, αλλά «δεδομένου ότι οι διαδικασίες νέας έγκρισης της άδειας λειτουργίας των γυμναστηρίων είναι χρονοβόρες, ο δε διαθέσιμος χρόνος μέχρι την 08/02/16 είναι λίγος, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας»

      Τυχόν μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία της 08/02/16 θα έχει πολύ δυσμενείς αγωνιστικές, οργανωτικές και οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος των Συλλόγων μας, των αθλητών και των αθλητριών μας καθώς και των γονέων τους, επιπτώσεις για τις οποίες τόσο η διοίκηση της ΚΑΠ , όσο και η διοίκηση του ΓΣΑΠ ουδεμία ευθύνη φέρει.

Παρεμπιπτόντως σας ενημερώνουμε ότι πρέπει μέχρι τις 29/01/16 να δηλώσουμε συμμετοχή και στο πρωτάθλημα παμπαίδων/παγκορασίδων της ΕΣΚΑ.

Σε ποιο γήπεδο θα δηλώσουμε ότι θα διεξαχθούν οι εντός έδρας αγώνες;

 

Αναμένοντας την επίσημη ενημέρωσή μας για το επείγον αυτό θέμα ,

 

Ο Πρόεδρος της ΚΑΠ                                                   Ο Πρόεδρος του ΓΣΑΠ

 

 

 

Γιώργος Οικονόμου                                                        Γιώργος Καράμπελας

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter