Ανεξήγητη κίνηση του Σωτήρη Ησαΐα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

SotirisIsaiasnew

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ανεξήγητη η στάση του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Ησαΐα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10/2/2016).

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τις οξείς παρατηρήσεις του και τις τοποθετήσεις που καθόριζαν διαφορετική τροχιά από αυτή της παράταξης στην οποία τυπικά ανήκει. Όμως χθες παίρνοντας το λόγο έθιξε ένα θέμα που τουλάχιστον ήταν άκαιρο και φαινομενικά άσκοπο.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε παλαιότερο περιστατικό (μιλώντας για τρισάθλιο περιστατικό) όπου σε Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέως πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ πέταξε σακούλα με χρήματα του Νομικού Προσώπου στο έδρανο του πρώην Δημάρχου, εκείνος τα πέταξε στο πάτωμα και ακολούθησε μήνυση από τον πρώην Δήμαρχο, ο κ. Ησαΐας ζήτησε από τον νυν Δήμαρχο ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος.

Καταρχάς οι περισσότεροι γνωρίζουμε, είτε γιατί έχουμε εμπλακεί είτε από συζητήσεις με φίλους, ότι εφόσον μια υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν στοιχεία της. Θα περιμέναμε ο κ. Ησαΐας ως στέλεχος μεγάλης εταιρείας και άτομο που πολιτεύεται να γνωρίζει κάτι τόσο σημαντικό. Όπως επίσης θα έπρεπε να γνωρίζει, όντας επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, ότι όταν κινείται μηνυτήρια διαδικασία από έναν Δήμαρχο, αφορά αυτόν και μόνο και δεν κληρονομείται από τους επόμενους. Δεν υφίσταται θέμα «θεσμού», αλλά αυτού που διοικούσε κατά την περίοδο του συμβάντος.

Όλα αυτά θα μπορούσε να τα συζητήσει με τον επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει και να πάρει τις απαντήσεις. Όμως ακόμα κι όταν ο επικεφαλής του θέλησε να του απαντήσει, εκείνος τον αγνόησε στρεφόμενος αποκλειστικά στο προεδρείο του Δ.Σ.

Αυτό που μας προβληματίζει όμως είναι η χρονική στιγμή που διάλεξε ο κ. Ησαΐας να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Γιατί τώρα;

Γιατί έκανε την ερώτηση τη στιγμή που απουσίαζε το αναφερόμενο άτομο;

Είναι τυχαίο ότι το άτομο στο οποίο αναφέρεται έχει πολύ καλές και δυνατές σχέσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και σε μερικές μέρες διοργανώνει εκδήλωση σε τοπικό κατάστημα, όπου, όπως ακούγεται, θα παραστούν πρωτοκλασάτα ονόματα της Ν.Δ.;

Υπάρχει άραγε περίπτωση να υποδαυλίστηκε αυτή η ερώτηση από τρίτο άτομο που πιθανόν εμπλέκονταν εμμέσως στην υπόθεση;

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Δημοτική Αρχή απέφυγε να δώσει έκταση στο θέμα και από νομικής άποψης έπραξε ορθώς, αλλά και από ηθικής, από τη στιγμή που δεν θέλησε να συζητήσει το θέμα απόντος του ενδιαφερομένου. Επίσης πολλοί είναι εκείνοι που ενοχλήθηκαν από αυτή τη συμπεριφορά και τη χαρακτηρίζουν μη σώφρονα και απρεπή. Σε πολλά πηγαδάκια στην πόλη σήμερα ήταν το κύριο θέμα συζήτησης με όχι και τόσο ευγενικά σχόλια.

Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί κοινό μυστικό στον Δήμο, ότι ο κ. Ησαΐας αποστασιοποιείται από την παράταξή του, δεν συμμετέχει σε κοινές συναντήσεις και εκδηλώσεις, πολλάκις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει άποψη ξέχωρη από αυτή της παράταξης και φημολογείται ότι στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα κατέβει με δικό του συνδυασμό. Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά αληθεύουν, αν όμως είναι έτσι, εκτιμούμε ότι ο κ. Ησαΐας ακολουθεί λάθος τακτική και πιθανόν στο τέλος να εισπράξει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αναμένει.

Μάλλον βγήκε εκτεθειμένος από το χθεσινοβραδινό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter