Αποφασίστε κ. Δήμαρχε: Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με το Δήμο;

polimas2

Στις 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση 1.100 εργαζομένων (πανελλαδικά) στις Κοινωνικές Δομές Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί είναι απλήρωτοι πέντε μήνες. Μεταξύ αυτών απέργησαν και οι 26 εργαζόμενοι στο Δήμο μας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο και το Γραφείο Διαμεσολάβησης.

Να θυμήσουμε, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν επί Δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος διεκδίκησε και κατάφερε να μετέχει ο Δήμος στο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φτώχειας» (χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ). Στην υπογραφή, τότε, της συμβάσεως με την Οργάνωση «ΔΡΑ.ΣΕ.», είχε αντιδράσει έντονα ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος και την καταψήφισε μαζί με τον κ. Γεράσιμο Βλάχο.

Σε μια από τις πολλές μεταλλάξεις του ο κ. Σταθόπουλος («ξεχνώντας» τί έλεγε) , τον Οκτώβριο του 2015, όταν έληγε η σχετική σύμβαση την ανανέωσε, κάνοντας (καλώς) χρήση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Γεράσιμος Βλάχος (ως υπεύθυνος των Κοινωνικών Δομών), διαβεβαίωναν και εγγυώντο προσωπικά και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την πληρωμή τους, η οποία θα γινόταν από εθνικούς πόρους.

Τί έχουν να πουν σήμερα οι «εγγυητές» κ.κ. Βλάχος και Σταθόπουλος; Πώς αυτοί οι «αντιμνημονιακοί», «φιλεργατικοί» και «κοινωνικά ευαίσθητοι», ανέχονται να μένουν απλήρωτοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (που στηρίζουν και που συνεχώς τους δίνει ψεύτικες υποσχέσεις) τόσοι εργαζόμενοι, επί πέντε μήνες (και βλέπουμε); Ποιές είναι οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ενέργειές τους προς την κυβέρνηση, για να πληρωθούν αυτά τα νέα παιδιά, που ακόμη και σήμερα προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους; Πού πήγαν οι προσωπικές εγγυήσεις τους; Είναι γνωστό σε όλους, πια, ότι δεν τολμούν να διεκδικήσουν τίποτε από την σημερινή κυβέρνηση, για να της είναι αρεστοί.

Καλά είναι τα τραγούδια, οι χοροί, τα πανηγύρια και “οι πλάτες” στην κυβέρνηση κ. Δήμαρχε , αλλά θα πρέπει να ασχοληθείτε και με τα προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων, όσο κι αν σας κουράζει η σκέψη.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς

πρ. Δήμαρχος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter