Γιατί ο πρόεδρος διακόπτει συνεχώς τον Αντρέα Γκιζιώτη; (η απάντηση στο video)

Γκιζιώτης - Βλάχος

Γράφει η Λένα Μαρκή

Τον τελευταίο λόγο, όπως φαίνεται, επιζητά να έχει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αν κρίνουμε από το πόσες φορές διέκοψε τον ομιλούντα κ. Αντρέα Γκιζιώτη στο ολιγόλεπτο video που ακολουθεί.

Το γεγονός συνέβη στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 17/2/2016, όπου ο κ. Βλάχος την ώρα των ερωτήσεων-δηλώσεων και ενώ το λόγο είχε λάβει ο κ. Γκιζιώτης, διέκοπτε και μιλούσε σχεδόν παράλληλα, αναγκάζοντας τον κ. Γκιζιώτη να του πει περιφραστικά ότι «δεν κάνει καλά τη δουλειά του» και πως «έχει την ανάγκη να απαντάει συνέχεια και αυτό δείχνει την αδυναμία του». Η συνήθεια αυτή του προέδρου έχει επικριθεί κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο από όλους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και σε δικό μας άρθρο πολύ πρόσφατα (28/1/16).

Αυτή τη φορά μεγάλη εντύπωση μας προξένησε η ρήση του κ. Βλάχου «θα έχετε απαντήσεις σε όλα από δω και πέρα». Δεν νομίζω να του αφαίρεσε ποτέ κανείς το λόγο ακόμα και όταν βρισκόνταν στις θέσεις της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως, ότι το θεμιτό είναι να αφήνει τον άλλο να ολοκληρώνει αυτά που θέλει να πει και κατόπιν μπορεί εκείνος με την άνεση που του δίνει η θέση του, να απαντάει και όχι να κάνει κατάχρηση της εξουσίας ως πρόεδρος και να μιλάει αυταρχικά και συνεχώς, ωσάν να είναι στην επιχείρησή του. Όπως έχει την απαίτηση από τους υπολοίπους να τηρούν τη διαδικασία και να μην μακρηγορούν, το ίδιο, αν όχι σε μεγαλύτερο βαθμό δίνοντας το καλό παράδειγμα, οφείλει να κάνει κι αυτός.

Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται το ίδιο για όλους.

Και επιτέλους πρέπει να μάθει να ακούει.

Η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νευραλγική, χρειάζεται ικανότητα να κρατούνται οι ισορροπίες μεταξύ 32 ατόμων με διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις. Αν ο κ. Βλάχος δεν έχει την εγκράτεια και την υπομονή, ίσως κάποιος άλλος μέσα από την παράταξη της ΝΙΚΗΣ να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

 



—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter