Συνάντηση Κουρουμπλή με την Ένωση Δημάρχων

dimarxoi-kouroumplis

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων πραγματοποιήσε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και στους Αιρετούς της, στην ενδεχόμενη αλλαγή του Εκλογικού Νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων Εκλογικών Περιφερειών ως και στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Επίσης από πλευράς της Ένωσης, κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις για αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. και της καταστατικής θέσης των Αιρετών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Καμάρας «η προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού με την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητα για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο αυτό, αφού οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης είναι το διακριτό στοιχείο του θεσμού σε σχέση με την υπόλοιπη Δημόσια Διοίκηση».

Τέλος ο κ. Υπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή που έχει, όπως είπε προς τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την Τ.Α. με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Ένωση, στον διάλογο που θα ακολουθήσει για τις θεσμικές αλλαγές, που προγραμματίζονται.