Β.Ζορμπάς:Δεν εκπλήσσομαι για την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λογοθέτη

Ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, Βασίλης Ζορμπάς σχολιάζει την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Λογοθέτη.

«Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Γιάννη Λογοθέτη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, με τα όσα αυτός καταγγέλλει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, ήταν κάτι που δημιούργησε θόρυβο στην Αγία Παρασκευή. Είναι η πρώτη ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου του, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραιτήσεων σημαντικών στελεχών του, από τα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων,  που όμως πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες.

Προσωπικά, δεν με εξέπληξε. Ήταν αναμενόμενη ενέργεια (και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο  πρόσωπο), από οποιονδήποτε στην παράταξη αυτή που συνειδησιακά δεν θα άντεχε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση του Δήμου. Όσα καταγγέλλει ο κ. Λογοθέτης, έχουν να κάνουν με τη διοίκηση του Δήμου γενικότερα. Άλλωστε, τόσο εγώ όσο και οι άλλες παρατάξεις , επανειλημμένως έχουμε εγκαλέσει το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ., για ακριβώς τα ίδια ζητήματα που επικαλείται ο κ. Λογοθέτης.

Τα κυριότερα σημεία της επιστολής του επιγραμματικά, που κατ΄ επανάληψη έχω κι εγώ επισημάνει, είναι: Υποσχεσιολογία, ατολμία, αναβλητικότητα, κύρια ενασχόληση με την προβολή του αυτονόητου ή με την οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες από κομματικούς επιτρόπους, απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποίηση  των δημοτικών συμβούλων για επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων, απαξίωση της κριτικής και των προτάσεων δημοτικών συμβούλων-συλλογικοτήτων-πολιτών, έλλειψη διαλόγου και σύνθεσης απόψεων.

 

Μέχρι τώρα, αυτά τα κατήγγειλε η αντιπολίτευση. Τώρα προστέθηκε και ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης. Εύχομαι να  είναι η αφορμή για την αλλαγή στάσης του δημάρχου. Που θα πρέπει πια να αναλάβει και να διοικήσει το δήμο δημοκρατικά, συναινετικά, με σχέδιο και πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να διοικείται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γεράσιμο Βλάχο, συνεπικουρούμενο σε ορισμένα θέματα από τους τοπάρχες-στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ, μη λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), που καλούνται μόνο να επικυρώσουν προειλημμένες αποφάσεις τους. Όταν αυτό συμβεί και επανέλθει η ομαλότητα  και η δημοκρατική λειτουργία, τότε τόσο η παράταξή μου όσο  πιστεύω και όλη η αντιπολίτευση, θα σταθούμε δίπλα στο δήμαρχο για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί».

Αρχική