Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού

Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό οι περίπου 20 υπάλληλοι στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής επιχειρούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες 6 Καλλικρατικών Δήμων (Αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός-Παπάγος,Ψυχικό-Φιλοθέη, Βριλήσσια, Πεντέλη-Μελίσσια). Η υπηρεσία έχει κυριολεχτικά αποδεκατιστεί. Μέχρι το 2011 διέθετε 50 υπαλλήλους, λόγω μετατάξεων, συνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων προσωπικού, σήμερα καλούνται 21 υπάλληλοι να σηκώσουν το βάρος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Ν.3852/2010 όριζε οτι μέχρι 31/12/2012 όλοι οι δήμοι της χώρας έπρεπε να συστήσουν Πολεοδομίες. Μέχρι τις 31/12/12 κανένας από τους συγκεκριμένους δήμους δεν σύστησε Πολεοδομία τελικά με τον νόμο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ορίστηκε οτι οι Υπηρεσίες Δόμησης θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους άλλους δήμους μέχρι τη λήξη του (2016). Καμία λύση δεν έχει δοθεί στο ζήτημα μέχρι σήμερα. Όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν. Κανείς όμως, δεν κάνει κάτι για το πρόβλημα.
Αποτέλεσμα οι εναπομείναντες υπάλληλοι να απαιτείται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και να δουλεύουν εκτός ωραρίων προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό πως για το αχανές αρχείο της υπηρεσίας υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος!
«Δανεικοί» υπάλληλοι
Κάποιοι δήμοι αντιλαμβανόμενοι το μείζον πρόβλημα έχουν διαθέσει έναν δικό τους υπάλληλο ( μια φορά στις δεκά ημέρες) προκειμένου να εξυπηρετηθούν ζητήματα στην περιοχή τους. Άλλοι πάλι, όπως ο δήμος Πεντέλης, έχουν πάρει κάποιες αρμοδιότητες από την υπηρεσίας δόμησης για να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση. Πρόκειται για κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα. Ο πολεοδομικός Καλλικράτης παραπέμφθηκε στις καλένδες της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας. Το βάρος καλούνται να σηκώσουν για ακόμα μια φορά οι συνήθεις ύποπτοι που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους και φυσικά τους πολίτες!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter