Συμμετοχή και εκδηλώσεις των σχολείων για την καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου»

Με επιτυχία ολοκληρώνεται την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στα σχολεία του Δήμου μας η καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου» που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε:
Σε όλα τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας και στους γονείς τους που συνέβαλλαν έμπρακτα στην στήριξη των παιδιών-προσφύγων συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τη διαβίωσή τους.
Στην Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων που με την εθελοντική και καθοριστική συμβολή τους ταξινομήθηκαν και πακεταρίστηκαν όλα αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης. Η πρώτη ημέρα διαλογής και συσκευασίας στο 1ο Γυμνάσιο (όπου συγκεντρώθηκαν τα υλικά από τα σχολεία της άνω της Μεσογείων περιοχής) στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και ήδη 35 κούτες και 45 μεγάλες σακκούλες παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να σταλούν άμεσα στους πρόσφυγες.
Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η διαλογή και η συσκευασία στο Κωφών και Βαρηκόων (όπου συγκεντρώθηκαν τα υλικά από τα σχολεία της κάτω της Μεσογείων περιοχής) και αμέσως μετά θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Αττικής.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου κύριο Δερματά και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κυρία Χαϊκάλη που συνέδραμαν ακούραστα αυτήν την προσπάθεια.
Την Τρίτη 12 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε σχολεία της πόλης μας. Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση:
 p t h prosklisi
Τα εκατοντάδες σακίδια «Πιάσε το χέρι μου» που γέμισαν από τους μαθητές των σχολείων θα παραδοθούν μετά από σχετική ενημέρωση από τους συνδιοργανωτές και ειδικότερα από την «Αλληλεγγύη για όλους».
Η καμπάνια όμως αυτή, εκτός από την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων, «αξιοποιήθηκε» και από πάμπολλους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας για να μιλήσουν με τα παιδιά μας για την Ειρήνη και τον Πόλεμο, για την Προσφυγιά και την Αλληλεγγύη, για τις μνήμες του λαού μας από την προσφυγιά και την μετανάστευση. Με σεβασμό απευθυνόμαστε σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς και τους λέμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».
Η καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου» ολοκληρώνεται, όμως, η ανάγκη στήριξης, ηθικής και έμπρακτης, των προσφύγων συνεχίζει αμείωτη και o Δήμος Αγίας Παρασκευής, σταθερά και αδιάλειπτα θα συνεχίσει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού
Πάνος Γκόνης