Ανοιχτή Γ.Σ. της Επιτροπής Κοντοπεύκου 1,5 χρόνο μετά τη σύστασή της

κεραίες-Κοντοπεύκου-IMG_8943-copy

Η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου κλείνει αυτές τις μέρες 1,5 χρόνο παρουσίας στα δρώμενα της συνοικίας.  Στο διάστημα αυτό πιστεύουμε ότι έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην πραγμάτωση των αρχικών της στόχων. Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες & πρωτοβουλίες θέλησε να δημιουργήσει δεσμούς, να ¨ζωντανέψει¨ την γειτονιά,  αλλά και να προτείνει  μία άλλη λογική στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που την απασχολούν.

Απασχολήθηκε συστηματικά με μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας. Ουσιαστική υπήρξε η παρέμβαση και η ενημέρωση για την βιοκλιματική ανάπλαση στο Κοντόπευκο, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας αστικού – βιολογικού αγρού. Με τα ελεύθερα μαθήματα ζωγραφικής, χορού, γιόγκα,  που πραγματοποιεί,  ¨άνοιξε¨ στην γειτονιά  τον φιλόξενο χώρο του 3ου γυμνασίου σε μια προσπάθεια ενός πολιτισμού από τα κάτω με την σύμπραξη  φορέων της περιοχής. Επιπλέον, ο αγώνας που ξεκίνησε, συνεχίζεται και παίρνει  συνεχώς  μεγαλύτερες διαστάσεις, ενάντια στην μετατροπή της πόλης σε ένα απέραντο δάσος κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα από την διαδικασία των ανοιχτών συνελεύσεων και των παρεμβάσεων, όποτε χρειάστηκε, στα δημοτικά συμβούλια, έδωσε το στίγμα μιας άλλης αντίληψης, μιας άλλης ανάγκης. Της ανάγκης, σε μια περίοδο γενικευμένης απογοήτευσης,  να αναλάβουμε  οι ίδιοι την ευθύνη και τις τύχες της ζωής μας, κόντρα σε ένα κλίμα που μας απαξιώνει και μας απομακρύνει από το να αποφασίζουμε σαν πολίτες για τα ζητήματα που μας αφορούν.

Σας καλούμε, λοιπόν, στην ανοιχτή – γενική  συνέλευση μας την Τετάρτη 13/4/16, στο 3ο Γυμνάσιο, στις 19.00 με θέματα:

  1. Ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας: απολογισμός & προγραμματισμός επόμενων παρεμβάσεων.
  2. Βιολογική λαϊκή στο Κοντόπευκο και ο αστικός αγρός στα Πευκάκια: εξελίξεις και προτάσεις για τη συνέχεια.
  3. Πολιτιστικές παρεμβάσεις στη γειτονιά μας: όσα έγιναν και όσα μπορούμε να σχεδιάσουμε όλοι μαζί.
  4. Τήνου & Δερβενακίων: από χώρος πάρκινγκ σε χώρο ανάσας και συνεύρεσης της γειτονιάς.
  5. Οργανωτική λειτουργία της επιτροπής και εκλογή νέου συντονιστικού.
  6. Θέματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες στην συνέλευση.

Για να γνωριστούμε, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε τρόπους επίλυσης τους. Για να ¨ξαναζωντανέψουμε¨ την γειτονιά μας, την καθημερινότητα μας, την αλληλεγγύη.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

ekkontop@outlook.com.gr

http://ourkontopefko.blogspot.gr