Προπονητήριο με τρίμηνη ανανέωση και χρήματα από … (video)

3-months-to-success-but

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Σταθόπουλος έδινε 3 μήνες περιθώριο για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου που υπήρξε αίτημα των κατοίκων και των αθλητικών σωματείων της πόλης. Στις 2 Δεκεμβρίου 2015 και αφού είχαν εκπνεύσει οι 3 μήνες χωρίς να τοποθετηθεί ούτε λιθαράκι, ο κ. Δήμαρχος ανανεώνει την ημερομηνία κατασκευής για μετά από άλλους 3 μήνες μιλώντας για «το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016» κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ήδη έχουμε μπει στον Απρίλιο του 2016 και φυσικά ούτε κουβέντα, ούτε έργο για προπονητήριο.

Έχοντας αυτή την απορία ξαναγύρισα στο video εκείνης της συνεδρίασης και το παρακολούθησα πάλι προσεκτικά. Και … έβγαλα λαβράκι!!!

Άκουσα την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, να μεταφράζει το «κλειστό προπονητήριο» σε «στέγαση ενός γηπέδου μπάσκετ» που υπάρχει στα Πευκάκια “για να καλύψουμε τις ανάγκες μας“…. Και τα χρήματα για τη στέγαση θα μας τα δώσει η Περιφέρεια, γιατί εκεί το ένταξε η Αντιδήμαρχος μαζί με όλες τις άλλες, αθλητικού περιεχομένου, ανάγκες της Αγίας Παρασκευής.

Είναι λέει μέσα στα 9 εκ. ευρώ που εξήγγειλε ότι θα μας δώσει η Περιφέρεια και συγκεκριμένα στις «5.Επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες και μικρές παρεμβάσεις στο 1ο και 2ο δημοτικό γυμναστήριο προϋπολογισμού 149.500,00€».

Όλα αυτά θα τα ακούσετε στο ακόλουθο βίντεο. Προκύπτουν όμως οι εξής ερωτήσεις για την Αντιδήμαρχο και κατ’ επέκταση για τον Δήμαρχο, που μας βάζουν σε σκέψεις.

  1. Ποιος μας διασφαλίζει ότι όντως στις 150χιλ ευρώ υπάρχει πρόβλεψη για το δήθεν προπονητήριο; Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα κάνουν λάστιχο το ποσό και δεν θα μπάζουν-βγάζουν όποια αθλητική δαπάνη-έργο τους εκθέτει;
  2. Στην πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν φαίνονται, προ το παρόν, χρήματα για το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Άρα ή τον ξέχασαν ή ΔΕΝ τον έχουν σε προτεραιότητα ή τον έχουν σίγουρο. Ποιο τρίμηνο λοιπόν θα στεγαστεί το γηπεδάκι;;;
  3. Άλλο “άρτιο προπονητήριο” με αποδυτήρια, WC, κλπ (αυτό φαντάζομαι ζητάνε οι πρόεδροι των σωματείων και οι κάτοικοι) και άλλο να βάλουμε μια σκεπή για τη βροχή! Κα Αντιδήμαρχε σε τι χώρο θέλετε να αθλούνται τα παιδιά μας; Σωστά οργανωμένο, ασφαλές και με αθλητικές προδιαγραφές ή ότι να ‘ναι αρκεί να δείξετε κάποιο έργο; Είστε έτοιμη να αναλάβετε τις ευθύνες σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο κατασκεύασμα που θέλετε να δώσετε στην πόλη για να αθλούνται τα παιδιά της; Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το αφήνατε να προπονηθεί σε ένα σκεπασμένο γήπεδο χωρίς αυτό να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας τουλάχιστον;

Από έναν νέο επιστήμονα θα περιμέναμε οργάνωση, όραμα, πληρότητα, διεκδίκηση και όχι φτηνά κατασκευάσματα και παχιές κουβέντες.

Σίγουρα η Αγία Παρασκευή δεν θα πάει μπροστά με την παράγκα του Καραγκιόζη!

Φαντάζομαι θα απογοητευτούν οι φίλοι της παράταξης, που άλλα προσδοκούσαν και άλλες υποσχέσεις είχαν πάρει, βλέποντας να μην υπολογίζονται οι ανάγκες τους. Είναι σκληρό και συνάμα απαξιωτικό να τα έχεις δώσει όλα για στηρίξεις μια παράταξη και όταν έρθει η ώρα της αναγνώρισης του κόπου σου, να σε αγνοούν επιδεικτικά.

Προς το παρόν αγαπητοί συνδημότες προπονητήριο … ΔΕΝ ΕΧΕΙ.-

Κάποιο άλλο 3μηνο!

 


 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter