Πρόταση ψηφίσματος προς το ΔΣ φέρνει ο Αντρέας Γκιζιωτης για το νέο Ασφαλιστικό Nομοσχέδιο

Εικόνα1

Μπροστά στις σοβαρότατες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν τα μέτρα του 3ου μνημονίου και του αντιλαικού νομοθετήματος που αφορά στο ασφαλιστικό, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να συζητήσει και να πάρει θέση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων του Δήμου αλλά και όλων των συμπολιτών μας. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταθέτει δημόσια το αίτημά της για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25, 4, 2016.

Πρόταση για ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση, σαρώνει τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας, περιορίζεται δραστικά για να κυριαρχήσουν οι εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης.

Περιορίζει ακόμη περισσότερο τις κύριες συντάξεις και την επικουρική ασφάλιση, προχωρά σε νέες περικοπές στους ήδη συνταξιούχους μέσω των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ.

Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά καίρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους.

Θίγει τους νέους συνταξιούχους που θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις, τους αυτοαπασχολούμενους τους επιστήμονες και τους μικρομεσαίους αγρότες, εκτοξεύοντας στα ύψη τις εισφορές τους στα ταμεία.

Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τα καθησυχαστικά λόγια, για τις «κόκκινες γραμμές». Η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε την υπεράσπιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει…

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους του Δήμου και σε όλους τους συμπολίτες μας που θίγονται και στους αγώνες τους.  Ζητά την απόσυρση, την μη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ανδρέας Γκιζιώτης

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter