Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τη Γερμανική Κατοχή

Έκθεση φωτογραφίας Γερμανική κατοχή 1 copy

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο “Πέτρινο” στο πολιτιστικό πάρκο “Στ. Κώτσης” τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μπέρτς Τσακιριάν, “Η Γερμανική Κατοχή”.

Σκοπός της έκθεσης είναι να τιμήσει τη μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών με την άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στις συμμαχικές δυνάμεις (9 Μαΐου 1945).

Μεγάλο το ενδιαφέρον της έκθεσης που περιλαμβάνει 50-60 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την περίοδο της κατοχής και οι οποίες ανήκουν στην πλειοψηφία τους στον γνωστό φωτογράφο κάτοικο της Αγίας Παρασκευής Μπέρτς Τσακιριάν και περίπου 7-10 φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν από τον συνδημότη και αντιπρόεδρο της ΑΕΑΠ κ. Θανάση Δημακόπουλο, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από δύο φωτογραφίες, από τις οποίες η μία τοποθετείται στη Λ. Μεσογείων και η άλλη στα Μεσόγεια, οι υπόλοιπες δεν έχουν σχέση με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και αυτό γιατί όπως μας εξήγησε προ ημερών ο κ. Δημακόπουλος, στην Αγία Παρασκευή δεν υπήρξε καθεστώς κατοχής, αφού δεν υπήρχε η σημερινή πολυπληθής πόλη αλλά αποτελούνταν σχεδόν εξολοκλήρου από ακατοίκητα οικόπεδα. Υπήρξαν μόνο δύο κατοχικές αποθήκες στην σημερινή οδό Ελ. Βενιζέλου στον Τσακό.

Έκθεση φωτογραφίας Γερμανική κατοχή 2 copy

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016
Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινές    15:00-20:30,
Σάββατο     10:00-13:30  &   17.00-20.30
Κυριακή     10:00-13:30
 –
Έκθεση φωτογραφίας Γερμανική κατοχή 3 copy