Πρόταση του κ. Βασίλη Ζορμπά για φιλοξενία προσφυγόπουλων με πρόγραμμα του ΟΗΕ

Ζορμπάς-προσφυγόπουλο

 

Μια θετική πρόταση ήρθε από τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Ζορμπάς, μετά από επικοινωνία που είχε με οικείο του πρόσωπο, με πρόγραμμα του ΟΗΕ μπορούν να φιλοξενηθούν από το Δήμο περίπου 15-20 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε θέματα προστασίας των παιδιών με τη συμπαράσταση του οικείου Δήμου, δημιουργώντας ειδικό χώρο φιλοξενίας, δίνοντας έτσι λύση στέγασης και φροντίδας στους μικρούς πρόσφυγες.

Ο κ. Ζορμπάς πρότεινε να υπάρξει επικοινωνία του συγκεκριμένου ατόμου με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής θεωρώντας το ως θετική κίνηση για την πόλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης ο οποίος είχε προτείνει και στο παρελθόν τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων τόσο με τη συμμετοχή ορισμένων εξ αυτών στα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ, όσο και κατόπιν στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, αλλά δυστυχώς οι προτάσεις είχαν πέσει στο κενό.

Στην πρόταση αυτή η απάντηση του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου ήταν ότι το ερευνά και πως είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί μόνο αυτός και ο κ. Γκόνης. Εμείς ευελπιστούμε να μην έχει την ίδια τύχη με τις προγενέστερες προτάσεις του κ. Γκιζιώτη και η πόλη μας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στα δύσκολα.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter