ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έγγραφο “φωτιά” έστειλε ο πρ. Δήμαρχος κ. Ζορμπάς στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δείτε τι αφορά

Β. Ζορμπάς - Ελεγκτικό Συνέδριο

Το ‘πε και το ‘κανε ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς. Πιστός στη δήλωσή του στο δημοτικό συμβούλιο, προχώρησε σε έγγραφη ενημέρωση του Προέδρου και της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα των 53.394,40€ που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να πληρώσει  στην ΕΡΤ για την συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις του “SummERTime”.

Επιγραμματικά τα σημαντικά σημεία που αναφέρονται στο έγγραφο είναι τα εξής:

  • Ας σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είναι ανώνυμη εταιρεία και όχι κάποιος δημόσιος οργανισμός.
  • Η εκδήλωση αφορούσε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όχι μόνο τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, άρα μια τόσο μεγάλη δαπάνη δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.
  • Όλοι οι κάτοικοι καταβάλουμε στην ΕΡΤ ειδικό τέλος, από την άλλη η ΕΡΤ δεν καταβάλει ΤΑΠ στον Δήμο για τα δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των κτηρίων της.
  • Τα έσοδα του Δήμου (σύμφωνα με έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας του) για το 2015 είχαν αρνητική πορεία της τάξης του -72% και -96% και ανάλογη εικόνα εμφανίζεται στις αρχές του 2016!
  • Λόγω των μειωμένων εσόδων του Δήμου βεβαιώνονται οφειλές χειμαζομένων πολιτών στην Εφορία και κατάσχονται περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να υπάρξουν έσοδα!

Καταλήγει λοιπόν ο κ. Ζορμπάς στο συμπέρασμα ότι το ποσό είναι υπερβολικό και η χορηγία του αποσκοπεί στην προβολή του Δημάρχου.

Μετά από όσα διαβάσαμε το έγγραφο του κ. Ζορμπά πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά το όλο θέμα. Σύμφωνα με τη λογική του απλού ανθρώπου στο μέσον μιας τεράστιας κρατικής (μάλλον παγκόσμιας) οικονομικής κρίσης, ένας Δήμος με αρνητική πορεία των εσόδων του, δεν μπορεί να εμφανίζεται γαλαντόμος.

Η ΕΡΤ, μετά τα σκαμπανεβάσματα που έχει υποστεί, εφόσον έχει τις δυνατότητες, οφείλει να ψυχαγωγεί τους Έλληνες πολίτες χωρίς να επιβαρύνει έναν και μόνο Δήμο επειδή τυγχάνει να βρίσκεται μέσα στα διοικητικά του όρια και με αποτέλεσμα την ανταπόδοση ευχαριστήριων επιστολών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του aparaskevi-images.gr , το έγγραφο αυτό θα κατατεθεί άμεσα από τον κ. Ζορμπά στην Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ.Μαρία Παπασπύρου−Ζεντέλη, και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Β.ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΤ 1 ΒΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Β.ΖΟΡΜΠΑ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΡΤ 2 Β

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter