Επί Da Vinci, επί προσωπικού και τα αίματα άναψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

giannakopoulos DS 28-7-16

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι ορισμένα ζητήματα της πόλης που φτάνει μόνο το άκουσμά τους για να ανάψουν τα αίματα. Αυτό συνέβη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28-7-2016 μετά από μια ερώτηση του κ. Αλέξανδρου Μουστόγιαννη προς τον κ. Παπαμιχαήλ, αν δηλαδή, διακατέχεται από “συναισθήματα εκδικητικότητας” απέναντι στον ιδιοκτήτη του καταστήματος Da Vinci. Όπως καταλάβατε το θέμα είναι το κληροδότημα Σιστοβάρη και η άρση ή όχι της άδειας λειτουργίας του.

Η απάντηση του κ. Παπαμιχαήλ είναι που εκνεύρισε τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, όταν είπε ότι δεν διακατέχεται από “συναισθήματα εκδικητικότητας”, παρόλο που έχει δεχτεί μηνυτήρια αναφορά από τον ιδιοκτήτη γιατί σε κάποια κατάθεσή του δήλωσε ότι τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Γιαννακόπουλος είχε καλέσει τα μέλη σε συνάντηση και ήταν παρόν και ο ιδιοκτήτης του Da Vinci με το δικηγόρο του, και η οποία μηνυτήρια αναφορά έχει αρχειοθετηθεί.

Στο άκουσμα αυτών ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, τον έλαβε μετά δυσκολίας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και δήλωσε ότι ουδέποτε έγινε μια τέτοια συνάντηση και πως ο κ. Παπαμιχαήλ διαγράφηκε από την παράταξη Γιαννακόπουλου με ψήφους 16-0, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Το λόγο τον αναφέρει στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς και κάποια γεγονότα που ακολούθησαν της διαγραφής και μάλιστα τόνισε ότι στη συζήτηση για το Σιστοβάρη (κάπου στο τέλος Αυγούστου) έχει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα και θα τα παρουσιάσει.

Ο κ. Παπαμιχαήλ επέμενε με αποτέλεσμα να ζητήσει πάλι το λόγο επί προσωπικού ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Βλάχος θέλοντας, όπως δήλωσε, να ηρεμήσει τα πνεύματα απάντησε ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί πρώτα ο κ. Τσιαμπάς, γεγονός που όξυνε την ατμόσφαιρα και πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα, ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε έντονα να κάνει δήλωση για να αποχωρήσει, ο κ. Βλάχος  στη δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου “τώρα αποχωρώ” αρνήθηκε να του δώσει το λόγο με εκφράσεις όπως “να πας στο καλό” και “δεν μ’ ενδιαφέρει“, τον κ. Γιαννακόπουλο να επιμένει χτυπώντας το τραπέζι και να κατηγορεί τον κ. πρόεδρο ότι “προστατεύει τον κ. Παπαμιχαήλ“.

Κατόπιν τούτων ο κ. Βλάχος διέκοψε τη συνεδρίαση και ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η εμμονή του κ. προέδρου σε μερικά θέματα. Όταν βλέπει ότι ο τρόπος που επιλέγει δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί εμμένει; Πόσο δύσκολο ήταν να αφήσει για ένα λεπτό τον κ. Γιαννακόπουλο να κάνει τη δήλωση και να αποχωρήσει οπότε έληγε το ζήτημα, αντί να διακόψει το συμβούλιο αφού είχαν αρχίσει οι εντάσεις και οι φωνές; Δεν αντιλαμβάνεται ότι δυναμιτίζει περισσότερο την ατμόσφαιρα με εκφράσεις του τύπου “δεν μ’ ενδιαφέρει“; Νόμιζα ότι ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να προστατεύει όλους τους συμβούλους.

Και ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι σιωπούσαν περιμένοντας να περάσει η μπόρα, ακούστηκε ο σύμβουλος κ. Γιάννης Βοσταντζόγλου (Νίκη των πολιτών) να προσπαθεί να σταματήσει τον κ. Γιαννακόπουλο, λες και ήταν δικό του λάθος που έφτασε ως εκεί το συμβάν …  διαγράφοντας θα λέγαμε όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν. Μάλιστα έπειτα από 2 χρόνια σιωπηλός εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος έκανε και δήλωση επί της διαδικασίας μιλώντας για “λεονταρισμούς” και άλλα τινά.

Όπως και να έχει δεν είναι εικόνα δημοτικού συμβουλίου αυτή, ούτε αντιμετώπιση δημοτικού συμβούλου και μάλιστα πρώην Δημάρχου. Ούτε αποσοβούνται καταστάσεις ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και ακολουθώντας το μονοπάτι του εγωισμού.

Όσον αφορά το κληροδότημα Σιστοβάρη ή το κατάστημα Da Vinci πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι είναι χαμένη υπόθεση και θυμηθείτε με, ότι ποτέ δεν θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του. Οι δημοτικές παρατάξεις θα εξακολουθούν να ρίχνουν το φταίξιμο η μια στην άλλη και αυτή που θα διοικεί δεν θα επιθυμεί ποτέ να βάλει το χέρι στη φωτιά. Το βέλτιστον θα ήταν να εκμεταλλευτούμε ως Δήμος το υπάρχον κτήριο σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη προς όφελος των δημοτών.


Η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου και η ένταση με τον πρόεδρο του Δ.Σ.

 

Την συνέχεια που δεν είδαμε live λόγω διακοπής της συνεδρίασης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο video από τα enypografa.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter