Μετά από 2 χρόνια ο Γιάννης Βοσταντζόγλου κάνει αισθητή την παρουσία του στο Δ.Σ. (video)

Βοσταντζόγλου Γιάννης - δημοτικό συμβούλιο

Γράφει η Λένα Μαρκή

Καλός, ήσυχος άνθρωπος και σπουδαίος ηθοποιός ο κ. Γιάννης Βοσταντζόγλου, αλλά μάλλον στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής έχασε το μπούσουλα.

Κι ενώ επί δύο έτη που τελεί δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νίκη των πολιτών” και σε όσες συνεδριάσεις ήταν παρόν δεν ακούσαμε τη φωνή του, ούτε την άποψή του για τα τοπικά θέματα, ξαφνικά στην τελευταία για το καλοκαίρι του 2016 συνεδρίαση, ενοχλήθηκε από τους “λεονταρισμούς” του κ. Γιαννακόπουλου (;)  και ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας!

Αρχικά, τελείως αντικειμενικά όπως είπε, παραπονέθηκε ότι παρακολουθεί μια φοβερή επίθεση εναντίον οποιασδήποτε κίνησης γίνεται από την παράταξή του. “Δεν μας ενδιαφέρει” είπε “να μεταφέρει ο καθένας τα κομματικά του και να τα φορέσει καπέλο στον άλλο” κάτι που το θεωρεί εκνευριστικό.

Μίλησε για το “κουλουβάχατο” που γίνεται και στη Βουλή με αποτέλεσμα να υποτιμηθεί ο πολιτικός κόσμος και πως καλό θα ήταν να μην μεταφερθεί το ίδιο κλίμα στο τοπικό συμβούλιο. Ζήτησε από τους συμβούλους να ξεκολλήσουν από το “στείρο, πολιτικάντικο, ηλίθιο κατασκεύασμα” που έχει κάνει ζημιά στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε για το σύνηθες φαινόμενο που άλλο θέμα συζητιέται και αλλού φτάνει η κουβέντα με προσωπικούς λεκτικούς διαπληκτισμούς και το χαρακτήρισε ως ¨ευθυξίες του κ_λου” όπως έλεγε και ο δάσκαλός του ο Κουν.

Εντύπωση μας έκανε η δήλωσή του ότι μπορεί να καταλογίζει κι αυτός λάθη στη Διοίκηση, στο Δήμαρχο, στους συναδέλφους, ποτέ όμως δεν παρακολουθήσαμε live κάτι σχετικό.

Θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι όλοι είναι ενήλικοι στο Δ.Σ. και όπως έχουμε ξαναπεί, οι κάτοικοι τους επέλεξαν για να φροντίσουν για τα θέματα της πόλης και πως τις περισσότερες φορές η διάρκεια του συμβουλίου τραβάει επί μακρόν χωρίς λόγο και αιτία, απλά κουβέντα να γίνεται. Όμως, ίσως είναι λίγο καθυστερημένη η αντίδραση του κ. Βοσταντζόγλου, 2 χρόνια μετά την εκλογή του, όταν η μόνη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στους ψηφοφόρους του είναι να παρίσταται και να ψηφίζει τα θέματα της Διοίκησης.

Θα περιμέναμε να γνωρίζει ότι όταν ζητά κάποιος το λόγο “επί προσωπικού” οφείλει ο πρόεδρος να του δίνει χρόνο να τοποθετηθεί. Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν τον ενόχλησε καθόλου η αυταρχική στάση του κ. προέδρου του Δ.Σ. απέναντι στον κ. Γιαννακόπουλο και η άρνησή του να του δώσει, ως όφειλε, το λόγο για να κάνει δήλωση αποχώρησης. Άραγε μέχρι που φτάνει η αντικειμενικότητα του κ. Βοσταντζόγλου;

Να υποθέσουμε πως όταν μιλάει για “πολιτικάντζα“,  για “ξεφτίλα” και για “ευθυξίες του κ_λου” η μπάλα παίρνει και τη δική του παράταξη ή μόνο την αντιπολίτευση; Αντικειμενικά πρέπει να αναφέρεται σε όλους, γιατί η δήλωσή του έγινε αμέσως μετά από το επεισόδιο μεταξύ του κ. Γιαννακόπουλου με τον κ. Παπαμιχαήλ.

Σκεφτόμαστε κάποιες φήμες που έφτασαν στα αυτιά μας από τις πρώτες κιόλας μετεκλογικές ημέρες που ήθελαν τον κ. Γιάννη Βοσταντζόγλου να θέλει να αποχωρήσει και παρέμεινε, σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, γιατί είναι φίλος του ο Δήμαρχος! Αν ισχύει κάτι τέτοιο μάλλον για λάθος λόγους παραμένει στο Δ.Σ. και αυτό αρχίζει να τον φορτώνει ψυχολογικά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αντιλαμβανόμαστε το ξέσπασμα του αξιόλογου καλλιτέχνη, και σε πολλά έχει δίκιο, αλλά θα επιθυμούσαμε να τον βλέπαμε ανελλιπώς στις συνεδριάσεις, να είναι πράγματι αντικειμενικός, να καυτηριάζει με τόσο πάθος και τη στάση ενίοτε της παράταξής του και να συμμετέχει με το ίδιο πάθος στις συζητήσεις των θεμάτων με επιχειρήματα και όχι απλά με μια θετική για τη Διοίκηση ψήφο.

 


—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter