Βασίλης Γιαννακόπουλος: Ο σεβασμός έρχεται μέσα από τη διεκδίκηση και όχι την υποτέλεια»!!! (video)


%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf

Για έλλειψη στοχοθεσίας μεγάλων έργων και διεκδικήσεων από την κυβέρνηση κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος (Συμμαχία Ευθύνης) κατά την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20/9/16. Αυτά ειπώθηκαν στη διάρκεια  της συζήτησης του πρώτου ημερησίας διατάξεως θέματος για την «Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων Προϋπολογισμού Α’ τριμήνου οικ. έτους 2016 του Δήμου Αγίας Παρασκευής» που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γιαννακόπουλος αιτιολόγησε τα θετικά πλαίσια που κινούνται τα οικονομικά του Δήμου γιατί υπήρξαν, όπως είπε, 5-6 λελογισμένες διοικήσεις πριν που δημιούργησαν έναν υγιή οικονομικά Δήμο. Τόνισε βέβαια, ότι τα 3-4 εκ. € που μπορεί να έχει ο Δήμος στο ταμείο του είναι μόνο για τη συντήρησή του και όχι για να κάνει τη διαφορά. Αλλά και πάλι η Δημοτική Αρχή δεν κάνει ούτε τη συντήρηση. Αναφερόμενος σε μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησαν επί Δημαρχίας του και συνεχίζουν έως σήμερα, ζήτησε από τη Διοίκηση να του επισημάνουν ένα στόχο ενός μεγάλου έργου που θα μπορούσε να βοηθήσει και η αντιπολίτευση να υλοποιηθεί για την εξέλιξη της πόλης.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Διοίκηση Σταθόπουλου εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει βάλει ακόμα τη στοχοθεσία ενός μεγάλου έργου που θα κάνει τη διαφορά.

Ακόμα και για το ζήτημα του κολυμβητηρίου είπε, ότι δεν δέχονται να το φέρουν ως θέμα και να ακούσουν και μια άλλη άποψη, όπως η πρόταση της Συμμαχίας Ευθύνης να γίνει ο χώρος του κολυμβητηρίου πλατεία και να δημιουργηθεί κολυμβητήριο σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο λόφο Τσακού με όφελος τη μείωση των εξόδων δημιουργίας και συντήρησης και τη διασφάλιση των συνόρων στο σημείο που υπάρχει το γνωστό πρόβλημα οριοθέτησης. Όπως ανέφερε, σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού με το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλο, εκείνος δήλωσε ότι ανάλογη πρόταση προς τον κ. Σταθόπουλο για δημιουργία από κοινού κολυμβητηρίου, δεν έγινε αποδεκτή. (Επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες του κ. Γκιζιώτη που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. )

Επίσης ο Δήμαρχος  κ. Αποστολόπουλος, ανέφερε ότι στα πλαίσια της καλής θέλησης και για να δείξει την ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας, δέχτηκε να μπει ο σταθμός μεταφόρτωσης στου Παπάγου, αλλά ο κ. Σταθόπουλος δεν δέχτηκε ούτε καν να  κουβεντιάσει για τη δημιουργία από κοινού του κολυμβητηρίου!!!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κατασχέσεις που θα μπορούσαν να έχουν κοινωνικό πρόσωπο.

Και έκλεισε λέγοντας ότι η Αγία Παρασκευή «είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος που δεν έχει προβάλλει καμία διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο». Και δεν θέλει να σκεφτεί ότι «… επειδή είναι μια κυβέρνηση που στηρίζουμε, φοβόμαστε μήπως τη θίξουμε αν βάλουμε μια διεκδίκηση …», για να τονίσει πως «ο σεβασμός  κάθε κυβέρνησης προς τους δημοτικούς συμβούλους και την πόλη έρχεται μέσα από τη διεκδίκηση και όχι την υποτέλεια»!!!

Οι απαντήσεις του κ. Σταθόπουλου πραγματικά φάνταζαν, όπως σχολιάστηκε κιόλας, σαν προεκλογικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο πολλά εξελίσσονται και άλλα τόσα αναμένονται, χωρίς όμως να έχουμε κάτι μεγάλο και χειροπιαστό. Με λίγα λόγια αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά και ήδη γνωστά θέματα της πόλης (Ιόλα, Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, κολυμβητήριο, Σπυρούδη, όμβρια κλπ) χωρίς όμως να προσθέτει κάτι νέο πέρα από ευχολόγια και οράματα. Ελπίζουν, είπε, μέσα στην 5ετία να ξεκινήσουν το κολυμβητήριο! Μόνο που ήδη έχει περάσει η μισή 5ετία και ακόμα να δούμε τα 200.000€ της Περιφέρειας για εκείνη τη μελέτη …



—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter