Αρχική EDITORIAL Ενώ εμείς κοιμόμαστε … ο Χολαργός θα αποκτήσει κολυμβητήριο δίπλα μας!

Ενώ εμείς κοιμόμαστε … ο Χολαργός θα αποκτήσει κολυμβητήριο δίπλα μας!

%ce%bb%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d-92592023Λόφος Τσακού, κοιτάζοντας προς το Χολαργό (φώτο Linos Papachristou)

Γράφει η Λένα Μαρκή

«Ενώ εσύ κοιμόσουν» είναι ο τίτλος μια ξένης κινηματογραφικής ταινίας που όμως ταιριάζει απόλυτα στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και για να το φέρω λίγο στα εθιμοτυπικά μας, κοιμόμαστε με τα τσαρούχια!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7-9-2016, ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης έκανε μια περίεργη ερώτηση στο Δήμαρχο. Μίλησε για πληροφόρηση που είχε για συναντήσεις μεταξύ των Δημάρχων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού με πρόταση από τους γείτονες για κατασκευή  κολυμβητηρίου από κοινού στο λόφο Τσακού, από την πλευρά του Χολαργού, στο γνωστό επίμαχο σημείο.

Σύμφωνα με την πληροφορία, ο Δήμαρχος Χολαργού κ. Αποστολόπουλος, φέρεται να είπε πως έχει το Ο.Κ. από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής και πως θα προχωρήσει στην κατασκευή του κολυμβητηρίου. Έπειτα βέβαια από προσπάθεια διασταύρωσης της αρχικής πληροφορίας ο κ. Γκιζιώτης πληροφορήθηκε τα εξής. Ότι υπήρξε συνάντηση και συζήτηση για από κοινού κατασκευή, αλλά ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δεν φάνηκε διατιθεμένος να συμβάλλει λόγω οικονομικού κωλύματος και λόγω της ύπαρξης του «κολυμβητηρίου» στον Τσακό.

Ο χώρος κατασκευής του κολυμβητηρίου βρίσκεται στο σημείο που δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα σύνορά μας με τον γείτονα Δήμο και που πολλάκις στο παρελθόν υπήρξαν τριβές για την δημιουργία, εκ μέρους του Χολαργού, σκουπιδότοπου και κινητοποιήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Συλλόγου Τσακού για την εξεύρεση λύσης. Ο κ. Γκιζιώτης επέστησε την προσοχή και ζήτησε απάντηση από το Δήμαρχο. Ζητούμενο από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι να μην γίνει έργο, αλλά να ξεκαθαρίσει το θέμα των συνόρων.

Ο κ. Σταθόπουλος απάντησε ότι «δεν έχει γίνει καμία καινούργια συνάντηση με το Χολαργό, καμία…» και πως «ο Δήμος δεν θα βάλει καμία υπογραφή αν δεν λυθούν τα θέματά μας με δίκαιη μοιρασιά …»!!! Και συνέχισε ότι το μόνο που δεν γνωρίζει είναι αν βρουν τρόπο να το πραγματοποιήσουν χωρίς να έχουν την ανάγκη του Δήμου μας.

Όμως …

Όταν πήρε το λόγο να απαντήσει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Πετσατώδη, σκεφτήκαμε πως ο Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει (εκτός αν δεν τον ενημερώνουν οι Αντιδήμαρχοί του) πως ο Χολαργός ψάχνει αυτό τον τρόπο και πως η Δημοτική Αρχή μάλλον κινείται προς διευκόλυνσή του. Αναλυτικότερα, η κ. Πετσατώδη ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται στη Διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Η Διευθύντρια έχει στα χέρια της όλα τα έγγραφα, ζήτησε επιπλέον τοπογραφικά δεδομένα από το Δήμο Χολαργού που έλλειπαν και για να δώσει άλλες ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές για να φτιαχτεί το κολυμβητήριο, θα πρέπει να αλλάξει ο χωροταξικός σχεδιασμός. (Υπάρχει κοινή πολεοδομική μελέτη από την ένταξη του λόφου στο σχέδιο το 1985, οπότε για οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και των 2 Δήμων). Έτσι, αντίστοιχη επιφάνεια έκτασης που βρίσκεται στο ΒΔ μέρος του λόφου Τσακού θα δοθεί στο σημείο που επιθυμεί ο διπλανός Δήμος να κατασκευάσει το κολυμβητήριο κοντά στα γήπεδα. Για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή αυτή θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Δ.Σ. οπότε θα υπάρξει και ενημέρωση.


Λοιπόν, όπως αντιλαμβανόμαστε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος είναι στο σωστό δρόμο για την κατασκευή κολυμβητηρίου δίπλα μας και καλά θα κάνει να πραγματοποιήσει το όνειρο των δημοτών του. Έχει το τοπογραφικό, την αρχιτεκτονική μελέτη και όπως μάθαμε, και τα χρήματα. Μένει η αλλαγή χωροταξικού σχεδιασμού της περιοχής για να του λύσει τα χέρια.

Εμείς από την πλευρά μας είναι επόμενο να συμφωνήσουμε ώστε να διευθετηθεί ένα χρονίζων πρόβλημα στα σύνορά μας, εφόσον δεν βγαίνουμε χαμένοι (αλλά ούτε κερδισμένοι) από την ρύθμιση.

Εκείνο που προβληματίζει όμως είναι η στάση του κ. Σταθόπουλου. Παρουσιάστηκε σα να μην ήθελε να δώσει έκταση στο θέμα, αφήνοντας παράλληλα και μια υπόνοια για μια λύση διεξόδου για τους γείτονες. Άμεσα όμως τη στάση του αυτή την «άδειασε» η αντιδήμαρχός του! Τι συμβαίνει; Δεν τον ενημερώνει  η κ. Πετσατώδη για τις εξελίξεις ή προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του; Ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι δεν έγινε καμιά «καινούργια» συνάντηση, γεγονός που δηλώνει ότι έχει γίνει συνάντηση για το θέμα. Αν ακούσαμε καλά, εκτός μικροφώνου ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι δεν έγινε συνάντηση τους τελευταίους δύο μήνες! Ακούγοντας προσεκτικά το βίντεο,  η κ. Πετσατώδη δηλώνει ότι τελευταία φορά που μίλησε με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Χωροταξικού Σχεδιασμού ήταν πριν τον Αύγουστο! Εξαιρούμε δηλαδή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών – αδειών … Τα συμπεράσματα δικά σας.

Να  σημειώσουμε ότι η πρόταση για κοινό κολυμβητήριο με το διπλανό Δήμο είχε γίνει παλαιότερα από τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και έχει πολλά θετικά, όπως οικονομικό όφελος για το Δήμο, αφού θα χρειαστεί να καταβάλει τα μισά έξοδα κατασκευής και για τους δημότες της Αγίας Παρασκευής γιατί θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους γείτονες (πρόταση περί ίσων προνομίων ακούστηκε πρόσφατα από συνδημότη μας όταν συνεβρέθηκε με τους γείτονες, αλλά συγχωρήστε με που δεν θυμάμαι ποιόν, θα το θυμηθώ όμως).

Στο μέλλον μας βλέπω στην κορυφή του λόφου Τσακού να θαυμάζουμε και ίσως να ζηλεύουμε λίγο, το νέο απόκτημα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και πολλούς από τους συνδημότες μας να κολυμπάνε στα νερά του αφήνοντάς του έσοδα που έπρεπε να μένουν στην Αγία Παρασκευή.

Και κλείνοντας να ομολογήσω ότι μπερδεύτηκα πάλι. Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε χρήματα ως Δήμος;

 

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter