Ο «μουσαφίρης» Ανδρέας Γκιζιώτης, ο «οργίλος» Δήμαρχος και η «ξεχασμένη» έκθεση του α΄ τριμήνου (video)

Γκιζιώτης-Γιαννακόπουλος-δημοτικό συμβούλιο

Καμιά φορά οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να είναι και άκρως εκπαιδευτικές από την άποψη, ότι μαθαίνουμε ή ξανακούμε λέξεις της πλούσιας ελληνικής γλώσσας που ήταν ξεχασμένες.

Στη συζήτηση λοιπόν για την έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων Προϋπολογισμού Α’ και Β΄ τριμήνου οικ. έτους 2016,  στις 20/9/16 στο Δ.Σ., ακούσαμε να χαρακτηρίζεται ο Ανδρέας Γκιζιώτης (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) ως «μουσαφίρης» και ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ως «οργίλος», όταν κατά την εισήγηση του θέματος ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου μίλησε για ανενεργό, τακτοποιητικό στην ουσία, πρώτο τρίμηνο σε όλους τους Δήμους και παραδέχτηκε ότι αναγνωρίζει το λάθος του για την μη κατάθεση της έκθεσης του Α΄τριμήνου,  με αποτέλεσμα η διοικούσα παράταξη της «Νίκης» να εισπράξει τους κεραυνούς του κ. Γκιζιώτη και να ανάψουν τα αίματα.

Ο κ. Γκιζιώτης  έκρινε ότι το θέμα των απολογισμών δεν είναι ισολογιστικό, αλλά βαθιά πολιτικό με δύο πλευρές, η μία είναι η πολιτική της κάθε κυβέρνησης απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και η άλλη το τι κάνει μία δημοτική Αρχή με τα εργαλεία που έχει στα χέρια της. Σημείωσε δε, ότι οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα έχουν αντίκτυπο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εφόσον θα μειωθούν τα έσοδα και των Δήμων και εννοείται ότι ο Δήμος εφαρμόζει την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση κι εκείνη ακολουθεί τις οδηγίες των Θεσμών. Εφόσον όμως οι Δημοτικές Αρχές αποδέχονται τις πολιτικές αυτές είναι συνένοχες και έχουν σαφέστατη ευθύνη απέναντι στον πολίτη που υποφέρει σήμερα. Αναφερόμενος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής σημείωσε ότι ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί τίποτα από την κυβέρνηση.

Ερχόμενος στη δήλωση του κ. Παπαγεωργίου ρώτησε τη Διοίκηση τι συζητάνε στη δημοτική τους ομάδα και αν η ομάδα των αντιδημάρχων συνεδριάζει με το Δήμαρχο. Γινόμαστε «ρεζίλι», είπε, όταν μιλάμε για λάθος του αντιδημάρχου που ξέχασε να κάνει απολογισμό τριμήνου!!! Αποτέλεσμα στα λόγια αυτά ήταν η έντονη επέμβαση του Δημάρχου και ο χαρακτηρισμός του από τον κ. Γκιζιώτη ως «οργίλο». Μάλιστα είπε «χαίρομαι που είσαι οργίλος Δήμαρχε», με τα πνεύματα να οξύνονται περισσότερο όταν ο Δήμαρχος τον απεκάλεσε «μουσαφίρη». Ακολούθησε ολιγόλεπτος διαξιφισμός μεταξύ των δύο και κατόπιν ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για «νούμερα που βγάζουν μάτια» στον απολογισμό των τριμήνων και πως δεν μπορούμε να περιμένουμε το  τελευταίο τρίμηνο για να δούμε βελτίωση. Τόνισε ότι μιλάει για ευθύνες γιατί τα χρήματα είναι του Δήμου και σαφώς έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο. Σε έντονο ύφος ρώτησε, πως ξέφυγε από τη δημοτική ομάδα και το τμήμα οικονομικών ότι δεν έγινε ο ισολογισμός του α΄ τριμήνου, τι κουβεντιάζουν άραγε αν όχι αυτό; Μήπως για τις πολλές εκδηλώσεις που κάνουν, αν και σε αυτές δεν πηγαίνουν ούτε οι ίδιοι, μόνο 1% της παράταξης παρουσιάζεται.

Όσο για τον προϋπολογισμό,πλασματικά, είπε, φουσκώνει  από τα Π.Ο.Ε. με επακόλουθο η πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική και το ταμείο του Δήμου να είναι κατά πολύ μειωμένο.

Όμως, όπως δήλωσε, οι δημοτικοί σύμβουλοι  δεν είναι διακοσμητικοί, θα θέσουν θέματα, θα τα ελέγξουν και θα τα κυνηγήσουν πολιτικά και  νομικά αν χρειαστεί, γιατί αφορούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και τα χρήματα των πολιτών και τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει εκ μέρους των δημοτών.

Θύμισε επίσης, μιλώντας για απρέπειες, όταν ο νυν Δήμαρχος βρισκόταν στην αντιπολίτευση πως μίλαγε στους Δημάρχους «τι υπονοούμενα είχε πει και τι βρισιές είχε απαντήσει και εισπράξει συγχρόνως». Αιτία αυτής της παρατήρησης ήταν η προηγούμενη φράση του Δημάρχου προς τον κ. Γκιζιώτη ότι είναι αγενής.

Αλλαγή θέματος στη συνέχεια και αναφορά στις κατασχέσεις που οδηγείται ο Δήμος από την πολιτική της κυβέρνησης σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη διεκδίκηση του Ο.Τ. 118 στον Τσακό όπου σε διάφορες αναμορφώσεις μειώθηκαν τα χρήματα που υπήρχαν για την απαλλοτρίωση του χώρου και κατέληξε ότι είναι προφανές πως δεν είναι καν στην προοπτική του Δημάρχου να το διεκδικήσει παρά μόνο στην «ευχή μπας και βρεις χρήματα»….

 

 –

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter