Ποιόν καταγγέλλει η Έφη Καψοκεφάλου για “παρατυπία και παρανομία και αυθαιρεσία”;

kapsokefalou-efi-ds

Και ενώ το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης 2ου τριμήνου Προϋπολογισμού Εσόδων-Δαπανών έτους 2016 του ΠΑΟΔΑΠ, η συζήτηση ουσιαστικά περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου (Ν.Π.).

Με τη διαφορά να κάνει η δημοτική σύμβουλος κ. Έφη Καψοκεφάλου η οποία μίλησε ως εκπρόσωπος της παράταξής της (Αγία Παρασκευή η πόλη μας) στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.

Πραγματικά τα είπε έξω από τα δόντια, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς αβρότητες.

Συνεχάρη αρχικά τον κ. Παπαμιχαήλ (πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ) για τη δεινότητα που έχει «να ονοματίζει και να χαρακτηρίζει έτσι τα πράγματα που να φαίνονται αλλιώς».

Και στη συνέχεια προέβη σε σοβαρή καταγγελία από μικροφώνου, λέγοντας εν ολίγοις ότι σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ παρουσία του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου, εκτός ημερησίας διατάξεως και χωρίς γραπτή εισήγηση και με μόνο λόγια δικά του,  τα οποία η ίδια δεν γνωρίζει αν καταγράφηκαν, δηλαδή αν κρατήθηκαν στα πρακτικά, ο πρόεδρος ανέθεσε σε συγκεκριμένο άνθρωπο τη λειτουργία καντίνας στο χώρο του πρ. στρατοπέδου Σπυρούδη καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του κινηματογράφου χωρίς καν να αναφέρει το αντίτιμο! Η ίδια  διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τη διαδικασία, αφού ακόμα και την πρόταση του κ. Σταθόπουλου να εγγραφούν κάποια λόγια επί τόπου και να τα υπογράψει ο κ. Παπαμιχαήλ εν είδει εισήγησης, εκείνος δεν τη δέχτηκε. Έτσι η κ. Καψοκεφάλου αποχώρησε από την αίθουσα και το θέμα που αφορούσε  την καντίνα πέρασε χωρίς γραπτή εισήγηση με 7 στους 15 ψήφους!!!

«Μεγάλη παρατυπία και παρανομία και αυθαιρεσία … Αυτό εννοώ ότι κάνετε ότι γουστάρετε κε πρόεδρε» δήλωσε η κ. Καψοκεφάλου.

Αναφέρθηκε κατόπιν στην πρόσκληση του τελευταίου Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ,  η οποία όταν στάλθηκε στα μέλη το μεσημέρι της Δευτέρας δεν ήταν χαρακτηρισμένη ως «έκτακτη» συνεδρίαση, αλλά αυτό έγινε προφορικά από τον πρόεδρο και δεν είχε υπολογιστεί το τριήμερο που απαιτείται. Επισήμανε ότι η διατροφή των συμμετεχόντων στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που ήταν και λόγος του χαρακτηρισμού της συνεδρίασης ως έκτακτη, δεν ήταν κάτι έκτακτο αλλά γνωστό από τα προηγούμενα έτη.

Κατήγγειλε  επίσης ότι ο πρόεδρος έφερε το θέμα στο Δ.Σ. την Πέμπτη ενώ το Διαδημοτικό Φεστιβάλ  είχε ήδη ξεκινήσει από το Σάββατο και αυτό είναι εκτός διαδικασίας, δεν είναι έκτακτο και απευθυνόμενη στον κ. Παπαμιχαήλ του είπε: «καταλύετε οποιοδήποτε θεσμό και κανονισμό». Και κοιτώντας τον δε κατάματα, δήλωσε ότι αυτό εννοεί όταν λέει ότι : «Κάνετε ότι γουστάρετε», γιατί είναι επί της ουσίας ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του Ν.Π. αντιμετωπίζει τα τελευταία 2 χρόνια τα μέλη της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ.

Τον προκάλεσε δε, αν θέλει να φέρει θέμα για τις απουσίες της από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού και στο δημοτικό συμβούλιο και στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ. Είναι έτοιμη η ίδια και η παράταξή να τοποθετηθεί. Και έκλεισε λέγοντας  «Σας προκαλώ λοιπόν κάντε το».

 –

Μετά τις καταγγελίες της κ. Καψοκεφάλου πυρά κατά του κ. Παπαμιχαήλ άνοιξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Έτσι στις 20 Νοεμβρίου 2016 παρακολουθήσαμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να επικεντρώνονται στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, να αναφέρονται στο συχνό φαινόμενο της καθυστέρησης της αποστολής των εισηγήσεων των θεμάτων του Δ.Σ. , να ρωτούν τη Δημοτική Αρχή αν τους προκαλεί εντύπωση πως ολόκληρη η αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πρόεδρο και κανέναν άλλο από τα υπόλοιπα Ν.Π. (Βασίλης Γιαννακόπουλος), να ρωτούν επίσης αν τους «κρατάει ο πρόεδρος και δεν τον αγγίζουν» διαφορετικά θα τον είχαν «αποκεφαλίσει» από το πρώτο 6μηνο, κάτι που αρχίζουν να το βλέπουν και μέσα στη παράταξη του Δημάρχου (Βασίλης Ζορμπάς), να προτείνουν στο Δήμαρχο να μιλήσει με τους εργαζόμενους στα γυμναστήρια, στο Ωδείο και στα Εργαστήρια Τέχνης και τους υπαλλήλους του ΠΑΟΔΑΠ για να μάθει τι γνώμη υπάρχει για τη διοίκηση του φορέα (Ανδρέας Γκιζιώτης) και να τους θυμίζουν ότι αντιπρόσωπος παράταξης παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού καταγγέλλοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο Οργανισμός (Θανάσης Ανδρίτσος).

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση για την καθυστέρηση ή μη ύπαρξη εισηγήσεων των θεμάτων των συμβουλίων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού. Και ουσιαστικά επί της ουσίας δεν δόθηκε σαφής απάντηση αφού ο Δήμαρχος μίλησε για αδυναμία των εργαζομένων και ο κ. Παπαμιχαήλ ότι έπρεπε να συζητήσει έως αργά με τους καθηγητές το προηγούμενο βράδυ και γι’ αυτό δεν υπήρξε εισήγηση.

Όπως και να έχει η πρώην πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος, κ. Έφη Καψοκεφάλου, στρέφοντας το βλέμμα σταθερά προς τον κ. Παπαμιχαήλ και καταγγέλλοντάς τον, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι τα όρια της υπομονής και της χάρης μάλλον στενεύουν οριακά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter