Συγκινητική εκδήλωση για τη μνήμη της Άρτεμης και Παρασκευής Χέλμη

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb1

Με πρωτοβουλία του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αναμνήσεων  εκδήλωση για την μνήμη της Άρτεμης και της Παρασκευής Χέλμη δωρητριών του σχολικού μας συγκροτήματος.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε το ετήσιο μνημόσυνο των αδελφών παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης. Επίσης, ήταν κοντά μας τα ανίψια των αδελφών Χέλμη Ιάσονας, Κατελέν και Μαρία Χέλμη,  η κ. Σοφία από τις πρώτες δασκάλες που δίδαξαν στη Χέλμειο Σχολή αλλά και μαθητές της εποχής εκείνης μεταξύ των οποίων ο Πατήρ Κωνσταντίνος Σαρής, και κάτοικοι της γειτονιάς του Χέλμειου που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο στο ετήσιο μνημόσυνο των αδερφών Χέλμη. Όλοι τους μοιραστήκανε μαζί μας αναμνήσεις των παιδικών χρόνων μιας άλλης εποχής… για τον χρόνο που κυλάει και φεύγει σαν την άμμο μέσα από τα δάχτυλα… ελιξήρια μνήμης….

Κοντά μας ήταν επίσης οι σύλλογοι γονέων του 5ου&11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής καθώς και του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής.

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf5

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες καθώς και εκπαιδευτικοί του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου, του συστεγαζόμενου 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Χέλμειου Νηπιαγωγείου.

Σας ευχαριστούμε όλους για το ταξίδι που μας προσφέρατε σήμερα…

Σας ευχαριστούμε όλους που μας δώσατε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς των αδελφών Χέλμη για μας και για τον τόπο μας…

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter