Οριστική απαλλαγή της συναδέλφισσας Ν. Ορφανοπούλου στο Β΄θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 

Θέμα :  Οριστική απαλλαγή της συναδέλφισσας Ν. Ορφανοπούλου στο Β΄θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι ,

Οριστική δικαίωση έλαβε η υπόθεση της συναδέλφισσας  Νατάσας  Ορφανοπόύλου η οποία απαλλάχθηκε τελεσίδικα με ομόφωνη απόφαση  του Β΄θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο είχε παραπεμφθεί μετά την απαλλακτική απόφαση του Α΄θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου,  από τις κατηγορίες που της  είχαν απαγγελθεί για το αδίκημα της  « Άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής »,  το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά », με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου». Η συναδέλφισσα είχε  ζητήσει την προστασία της Διοίκησης απέναντι σε  άδικες και αβάσιμες  κατηγορίες.

Η δικαίωσή της αποτελεί αποκατάσταση του άδικου της δίωξής της,  η οποία προκάλεσε   την ψυχική και οικονομική της ταλαιπωρία καθώς επίσης και την αναστάτωση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας

Αποτελεί ταυτόχρονα νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι  στην προσπάθεια επιβολής των  φαινομένων   του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών.

Αποτελεί τέλος συνέπεια της εφαρμογής της αντίληψης την οποία οφείλουν να υπηρετούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά συμβούλια.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε και ο συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με πρωτοπόρο το Σύλλογό μας ο οποίος  αντιμετώπισε τη δίωξη της συναδέλφισσας ως δίωξη του ίδιου του Συλλόγου, ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών και στήριξε  συνδικαλιστικά και οικονομικά τη συναδέλφισσά μας, λειτούργησαν αποφασιστικά για την απαλλαγή από τις κατηγορίες και τη  δικαίωση της.

Η προσπάθεια επιβολής κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης απέναντι στους μάχιμους εκπαιδευτικούς της  τάξης που με αξιοπρέπεια και ευθύνη παλεύουν  καθημερινά για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών σε ένα  δημόσιο σχολείο που καταρρέει, έπεσε στο κενό.

Η δικαίωση της συναδέλφισσάς μας στέλνει το μήνυμα πως η παιδαγωγική  ελευθερία και η δημοκρατία στο σχολείο και η δυνατότητα του εκπαιδευτικού  να λειτουργεί  με πολιτική και εργασιακή αξιοπρέπεια είναι αποτέλεσμα του μαζικών, συλλογικών, καθημερινών, συντονισμένων και ανυποχώρητων αγώνων.

Η περίπτωση της Νατάσας Ορφανοπούλου είναι από τις πιο κραυγαλέες μιας ολόκληρης βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τον καιρό των δυο  πρώτων μνημονίων  σε όλη την Ελλάδα και καλά κρατεί και στον καιρό του 3ου μνημονίου, των εκάστοτε αντιδραστικών συγκυβερνήσεων του πολιτικού συστήματος.

Απέναντι στο ‘’διότι δεν συνεμμορφώθην προς τα υποδείξεις’’,  στοχεύει να αγγίξει  τον κάθε ένα δάσκαλο  χωριστά, να τον τρομοκρατήσει , να τον απειλήσει, να τον κάνει να σιωπά.

Την περίοδο αυτή της ανελέητης επίθεσης που δεχόμαστε απέναντι στο σύνολο των δικαιωμάτων μας  χρειάζεται συλλογικός , μαζικός , οργανωμένος αγώνας . Ένα κίνημα με κύριο προσανατολισμό αμφισβήτησης του ίδιου του συστήματος που γεννά απολύσεις, διώξεις , τρομοκρατία.

Όλοι μαζί από κοινού  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές   διεκδικούμε το παρόν και  το μέλλον που μας αξίζει.

 

                      Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

    Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Μάγια Σταυροπούλου                  Γεωργία  Γιανναρά

 http://www.syllogosperiklis.gr