Στον Τσακό η τελευταία Συνέλευση Γειτονιάς με μια σκέψη του Δημάρχου που μπορεί να φέρει αναταραχές

img_3037-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d-2016

 

Σε ήρεμους τόνους πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016  η 4η Συνέλευση Γειτονιάς στην περιοχή του Τσακού. Παρόλο που μόλις πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, όπου είχαν συζητηθεί τα προβλήματα της περιοχής και είχαν τοποθετηθεί συμπολίτευση και αντιπολίτευση, η προσέλευση του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη για τις 4 Συνελεύσεις.

Η ροή που ακολουθήθηκε ήταν η ίδια, ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου και στα έργα που θα υλοποιηθούν στον Τσακό, ακολούθησαν ερωτήσεις των κατοίκων και τοποθετήσεις παραγόντων.

Αρκετοί κάτοικοι ζήτησαν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της περιοχής τους όπως την κατάσταση της πλατείας Μικράς Ασίας, τα πεζοδρόμια που ή δεν υπάρχουν ή έχουν σπασμένες πλάκες που τα καθιστούν επικίνδυνα, για δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, για το σπασμένο τζάμι στο ΚΑΠΗ και γιατί αδιαφορεί η Δημοτική Αρχή και δεν το αλλάζει εφόσον τους έχουν ενημερώσει προ πολλού, για τα σπασμένα γυαλιά που υπάρχουν στις παιδικές χαρές, ζήτησαν να γίνει η οδός Αφροδίτης δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, πρότειναν να γίνει  μια καμπάνια για τη ευαισθητοποίηση των ζωόφιλων, για το έντονο κορνάρισμα σε διασταυρώσεις της πόλης, για ηλεκτροφωτισμό στο μικρό πάρκο Νεαπόλεως (σύνορα με Χολαργό), ζήτησαν στέγαστρο στις στάσεις των λεωφορείων όπου υπάρχει μόνο παγκάκι, κλπ.

img_3046-%cf%83%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b2

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του έκανε μια πρόταση για την Πολιτική Προστασία. Αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά των εργαζομένων που φύλαξαν το λόφο Τσακού το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο, κάνοντάς τον «ένα μικρό παράδεισο» (βάφτηκαν παγκάκια, βάφτηκε το πυροφυλάκιο, μπήκαν πυροσβεστήρες και φαρμακείο), πρότεινε να γίνει μια προσπάθεια διεύρυνσης μιας ομάδας πολιτικής προστασίας, γιατί η κλιματική αλλαγή, εξήγησε, θα επηρεάσει και την περιοχή μας και θα κάνει αναγκαία την ύπαρξή της. Δηλαδή να υπάρχει μια ομάδα έτοιμη να δράσει έως ότου εμφανιστεί η Πυροσβεστική. Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής να δημιουργήσει έναν εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό.

img_3050-%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%b6%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέας Γκιζιώτης έβαλε τις απαιτήσεις των κατοίκων σε άλλο επίπεδο. Συζητάμε, είπε, τα προφανή. Η γειτονιά του Τσακού θα πρέπει να βάζει ένα στόχο κάθε φορά και να τον τρέχει. Και ο Δήμος πρέπει να έχει στόχους και μετά να υπάρχει διεκδίκηση. Ο Δήμος από το Τεχνικό Πρόγραμμα υλοποίησε το 13,5%, που σημαίνει ότι γίνεται μόνο διαχείριση, άρα ουσιαστικά και του χρόνου δεν θα κάνει τίποτα. Έφερε ως παράδειγμα το χώρο του Υπουργείου Γεωργίας στον Υμηττό, που μπορούμε να τον βάλουμε στόχο και να τον παλέψουμε, να τον απαιτήσουμε μιας και δεν κοστίζει τίποτα να μας τον παραχωρήσει κάποιος υπουργός. Το έθεσε ως παράδειγμα και προβληματισμό για όλους.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς χωρίς όμως να πάρει το λόγο εφόσον είχε εκφράσει τις απόψεις του πρόσφατα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Μαζί του και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσιαμπάς και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης.

img_3038-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d-2016

Αν κοιτάξουμε αντικειμενικά, ο Τσακός μπορούμε να πούμε ότι κουβαλά τα μεγαλύτερα φαντάσματα της πόλης. Το θρυλικό κολυμβητήριο, το μισοτελειωμένο 1ο ΕΠΑΛ (Μπαρμπίκα) και το στάσιμο Ο.Τ. 118.

Το κολυμβητήριο η τωρινή Διοίκηση του Δήμου θέλει διακαώς να το αποπερατώσει, όμως αν φανούμε ρεαλιστές, αυτό έγκειται στη σφαίρα της φαντασίας για το παρόν και το άμεσο μέλλον. Είναι πολλά τα χρήματα που χρειάζονται και δύσκολα να βρεθούν. Ο Δήμαρχος όμως είπε ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος (Ηπείρου και Μακεδονίας) ως χώρο αναψυχής απομονώνοντας το υπόλοιπο χτισμένο τμήμα και να αλλάξει την περίφραξη. Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια βάση του χαρακτηρισμού του χώρου, αλλά να δείτε που αν όντως το υλοποιήσει, θα μείνουμε πάλι στα ημίμετρα για κάμποσα χρόνια.

Το Ο.Τ. 118 ΘΑ το συζητήσουμε ξανά και ξανά μέχρι να περάσει η 5ετία και φυσικά να βρουν οι περίοικοι τα χρήματα να πληρώσουν. Γιατί το ξεκαθάρισε αυτό ο κ. Σταθόπουλος στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, δεν μπορούν να λένε οι κάτοικοι, είπε, ότι δεν πληρώνουν! Άρα εν μέσω οικονομικής κρίσης και φοροκαταιγίδων …. ξεχάστε το.

Και ερχόμαστε στο γνωστό «Μπαρμπίκα». Κάναμε χαρά όταν ακούσαμε ότι δημοπρατήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ακούσαμε επίσης ότι κάποιοι υποσχέθηκαν χρήματα για την αποπεράτωση. Όμως οι ΚΤΥΠ ΑΕ εντάχθηκαν στο Υπερταμείο. Τότε έφτασε στα αυτιά μας  μια αύρα ότι τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά  και κάποιοι διαμήνυσαν ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Εδώ τώρα χρειάζεται ο Δήμος να δείξει πυγμή. Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ πραγματικά το σχολείο. Να χτυπήσει τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο στηρίχτηκε στις δημοτικές εκλογές και να «πατήσει πόδι», αλλιώς ας το αφήσει για τον επόμενο.

Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος έκανε και μια σκέψη για τον Τσακό. Ένα ποσό 100 – 150.000€ να διατεθεί από την Δημοτική Αρχή και να αποφασίσει συμμετοχικά ο Τσακός τι θέλει να το κάνει. Αυτό, είπε, θα συζητηθεί στις αρχές του 2017. Δεν ακούσαμε κάτι ανάλογο στις συνελεύσεις των υπολοίπων γειτονιών και μας έκανε εντύπωση. Λέτε να έχουμε ζήλιες και αναταραχές; Τι προσπαθεί άραγε να κάνει ο κ. Σταθόπουλος; Εννοείται ότι αν τα χρήματα χρησιμοποιηθούν για σημαντικό και διαφανή σκοπό ας δώσει και περισσότερα.

Υπάρχει είπε επίσης η σκέψη για δημιουργία ΚΕΠ στον Τσακό. Θυμάστε που σας το είπαμε από τις 24 Απριλίου 2016 όταν ανακοινώθηκε η ρύθμιση από το Δήμο του δανείου του Ι.Ν. προφήτη Ηλία; Αν όχι διαβάστε ΕΔΩ.

Πολύ καλή η πρόταση του κ. Αντρέα Γκιζιώτη να διεκδικήσουμε το χώρο του Υπουργείου Γεωργίας για να αυξήσουμε το πράσινο και τους χώρους πολιτισμού στην πόλη. Υπάρχουν κτήρια εκεί που με μικρή ανάπλαση μπορούν να έχουν χίλιες χρήσεις.  Εφόσον χρειαζόμαστε χώρους ας κυνηγήσουμε ότι μπορούμε και ακόμα παραπάνω. Δεν θα μας κοστίσει ούτε σεντ η απόκτηση, μόνο λίγο τρέξιμο στη Δημοτική Αρχή. Χάσαμε ήδη το στρατόπεδο Κυρίτση, για το οποίο πάλι φώναζε ο κ. Γκιζιώτης, αλλά κανείς δεν τον άκουγε.

Κλείνοντας τον κύκλο των Συνελεύσεων Γειτονιάς της Δημοτικής Αρχής μπορούμε να πούμε ότι η παράταξη «ΝΙΚΗ» προεκλογικά καλά πάει! Μέχρι στιγμής στα 2 χρόνια και 1 μήνα διοίκησης (για να μην «κλέβουμε» χρόνο και από το Δήμαρχο) πέρα από εργασίες καθημερινότητας δεν είδαμε κάτι σημαντικό. Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν …

ΘΑ γίνουν μελέτες …

ΘΑ μας δώσει χρήματα η Περιφέρεια, το υποσχέθηκε άλλωστε …

ΘΑ προχωρήσουν τα μεγάλα θέματα της Αγίας Παρασκευής …

ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ …

Το μόνο που βλέπουμε σίγουρο είναι η αγορά της «Ανεμώνης» για να αποκτήσει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος το χώρο πολιτισμού που τόσο πολύ επιθυμεί και που όπως φαίνεται είναι το πιο σημαντικό για αυτόν. Σε αντιπρόταση με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να κατασκευάσει με ιδίους πόρους τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια που κατά περίεργο τρόπο έχει κολλήσει.

Με τον ανασχηματισμό που συντελέστηκε σήμερα (5-11-16) στην κυβέρνηση εξάλλου και τις αλλαγές σε πόστα που επηρεάζουν τον Δήμο μας, είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια καθυστέρηση και γιατί όχι και αλλαγή σχεδίων. Για παράδειγμα με την αποχώρηση του υφυπουργού κ. Σταύρου Κοντονή και του Γενικού Γραμματέα από το Υπουργείο Αθλητισμού , ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια γραμμή θα ακολουθήσουν οι επόμενοι και τι θα υπογράψουν ή όχι για το Δήμο μας;

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Δήμου έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Εμείς αναμένουμε την πραγματοποίηση των όσων δεσμεύτηκε να κάνει ο Δήμαρχος.

 

 img_3037-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b6%ce%ac%ce%bc%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b7-2016Το σπασμένο τζάμι στο ΚΑΠΗ του Τσακού που χρειάζεται εργολαβία για να αλλαχθεί, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος.