Αρχική EDITORIAL Για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα πάρουμε για τα γήπεδα 5Χ5 από...

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα πάρουμε για τα γήπεδα 5Χ5 από τη ΓΓΑ

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής αντικρίσαμε σήμερα την εξής ανακοίνωση:

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5Χ5 7ου ΚΑΙ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της  ανακατασκευής των γηπέδων 5Χ5 του 7ου και του 9ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας  Παρασκευής.
Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι στις 25/10/2016 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα των  γηπέδων 5Χ5 του 7ου και του 9ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας  Παρασκευής», με προϋπολογισμό 50.000€ (ΑΔΑ: 7Ι234653Ο7-99Ν).

Να θυμηθούμε επίσης ότι ο κ. Σταθόπουλος πολλάκις προσφάτως δεσμεύτηκε ότι στις διακοπές των Χριστουγέννων 2016 θα υλοποιηθεί η ανακατασκευή των ανωτέρω γηπέδων.

Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Θεωρητικά έχουμε 50.000€ από την Γ.Γ.Α. και ανακατασκευή τα Χριστούγεννα του 2016.

%ce%b1%ce%b4%ce%b1

Εμείς λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε την ΑΔΑ που αναφέρει η δημοτική ανακοίνωση και η οποία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αναφέρει ότι:

Ναι μεν εγκρίθηκαν 50.000€, αλλά για το 2016 πιστώθηκαν μόνο οι 10.000€ και αυτές θα ληφθούν στο 4ο τρίμηνο του έτους.

Για να ληφθούν όμως, για όσους δεν γνωρίζουν τη διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Γ.Γ.Α., στη συνέχεια ο Δήμος να τρέξει όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, δηλαδή να επιλεγεί εργολάβος, να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να εκτελέσει έργο για να πάρει τα πρώτα 10.000€. Το μικρότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να πούμε ότι ξεκινάει το έργο είναι περίπου 1 μήνας (δημοσιεύσεις, ενστάσεις, κλπ). Αν τρέξει ο Δήμος λογικά θα έχει κάνει τα απαραίτητα έως τα Χριστούγεννα.

 

Με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω, ακόμα κι αν σκεφτούμε αισιόδοξα, ένα έργο που κοστολογήθηκε στις 50.000€ πως θα εκτελεστεί με το 1/5 των χρημάτων;

 

Ποιές ακριβώς εργασίες θα εκτελέσει ο Δήμος;

 

Μήπως θα οδηγηθούμε σε «πασαλείμματα» μόνο και μόνο για να μην θιγεί η αξιοπιστία του Δημάρχου που έχει τη συνήθεια να δεσμεύεται με ημερομηνίες;

 

Επίσης, όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τις 40.000€, όπως ενημερωθήκαμε τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων κανονικά εγκρίνονται το Μάρτιο έκαστου έτους, τα τελευταία όμως δύο χρόνια η διαδικασία έγινε τον Ιούλιο. Έτσι κι αλλιώς τα υπόλοιπα χρήματα πριν το τέλος της άνοιξης δεν διαγράφονται στον ορίζοντα.

 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Σταθόπουλου.

 

Η σχετική  ΑΔΑ 7Ι234653Ο7-99Ν (στη σελ. 30)