Η κυβέρνηση και όχι οι δήμαρχοι αποφασίζουν για την κινητικότητα

imagehandler-ashx

Για «παραβίαση της αρχής της εγγύτητας και του δικαιώματος των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους» κατηγορεί η ΚΕΔΕ την κυβέρνηση, για την απόρριψη της πρότασής της σε ότι αφορά την κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα τη θέση της να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δημάρχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν δέχεται τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για μετάταξη υπάλληλων των δήμων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΚΕΔΕ επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ενώ υποστηρίζει ότι είναι και «αντίθετη στις θέσεις του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών τους».

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter