Οι Παραολυμπιονίκες αθλητές μας φιλοξενήθηκαν στο PIERCE και αποτέλεσαν έναυσμα για τη θέσπιση 2 υποτροφιών

para_3-pierce

 

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει 14 Παραολυμπιονίκες αθλητές με τους προπονητές τους, που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γεώργιο Φουντουλάκη.

Στο Θέατρο του Pierce, οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους αθλητές, είδαν ένα μικρό βίντεο με στιγμιότυπα των αγώνων και υπέβαλαν ερωτήσεις στους Παραολυμπιονίκες, σχετικά με τη συγκλονιστική εμπειρία τους από τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Οι αθλητές και οι προπονητές τους τιμήθηκαν από τα μέλη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ενώ ανακοινώθηκε και η θεσμοθέτηση δύο πλήρων υποτροφιών για φοίτηση στο Κολλέγιο Deree, στον κλάδο του Αθλητισμού Management. Στη συνέχεια, στο κλειστό Γυμναστήριο, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ορισμένα από τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

julius_fountoulakis-para_3-pierce

 

Συμμετείχαν οι αθλητές: Παύλος Μάμαλος, Χρυσό μετάλλιο στα 107kg, στην Άρση Βαρών σε πάγκο, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό Boccia και χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια στο Boccia (director η Κατερίνα Πατρώνη), Δήμητρα Κοροκίδα, χάλκινο μετάλλιο στη Σφαίρα Γυναικών, Nικόλαος Πανανός, χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια στο Boccia (director ο Ανδρέας Κεραμίδας), Άννα Ντέντα, χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια στο Boccia (director η Χριστίνα Ντέντα), Βασίλης Ντούνης, 4η θέση στο Ατομικό Σπάθης Ανδρών και 4η θέση στο Ομαδικό Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών, Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, 4η θέση στο Ομαδικό Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών, Κωνσταντίνος Δήμου, 4η θέση στα +107kg Ανδρών στην Άρση Βαρών σε πάγκο, Γιάννης Σεβδικαλής, 5η θέση στα 4×100μ. Ανδρών, Νίκος Γονιός, 5η θέση στην Κορίνα Ανδρών, Ιωάννης Κωστάκης στην Κολύμβηση (7η θέση στα 50μ.Ελεύθερο Ανδρών, 7η θέση στα 50μ.Πρόσθιο Ανδρών, 7η θέση στα 200μ. Ελεύθερο Ανδρών) Βασίλης Χριστοφόρου, 7η θέση στο Sonar 3μελούς πληρώματος στην Ιστιοπλοΐα, Αργύρης Νοτάρογλου, 7η θέση στο Sonar 3μελούς πληρώματος στην Ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Σουλάνης, 8η θέση στο Ατομικό Boccia. Μαζί τους ήταν οι Εθνικοί Προπονητές που συμμετείχαν στην Εθνική Παραολυμπιακή Αποστολή «ΡΙΟ 2016», Δημήτρης Κάζαγλης, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Γεώργιος Τζίμας, Boccia και Σπύρος Βασδέκης, Στίβος.

Δείτε την εκδήλωση όπως προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, το 1992. Στόχος είναι η  ευαισθητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, η αποτροπή των διακρίσεων και του ρατσισμού και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter