Επιτέλους υπογράψαμε με τη Γ.Γ.Α. για την ανακατασκευή των γηπέδων 5Χ5 – Δικαίωση για το aparaskevi-images.gr

20160808_gipedo 7o dimotiko 1

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά κόπων και βασάνων αισίως υπογράφτηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ανακατασκευή των γηπέδων 5Χ5 στα σχολεία 7ο και 9ο Δημοτικό.

Το θέμα αρχικά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μέσω ερώτησης του κ. Γιάννη Λογοθέτη και έκτοτε οι παρατάξεις τόσο του κ. Βασίλη Ζορμπά, όσο και του κ. Αντρέα Γκιζιώτη συνέβαλαν στην πραγμάτωσή του, φροντίζοντας ώστε η αντιπολίτευση που άσκησαν να είναι προς την κατέυθυνση της εύρυθμης και εύνομης υλοποίησης.

Και μιλάμε για κόπους και βάσανα, γιατί από τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2016 φωνάζαμε και προσπαθούσαμε να κινητοποιήσουμε τη Δημοτική Αρχή, ώστε να εκτελέσει το έργο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ασφάλειας των μικρών μαθητών. Το έργο της επισκευής των γηπέδων είχε εξαγγελθεί πως θα υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2016, όμως το ερώτημα ήταν πότε θα δοθούν τα χρήματα από τη ΓΓΑ. Βλέποντας την αδράνεια της Διοίκησης αρχίσαμε να δρούμε, προσπαθώντας να την κινητοποιήσουμε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον Οκτώβρη για να εγκριθεί η χρηματοδότηση και να κατατεθούν τα πρώτα 10.000€ στον κωδικό (από τις 50.000€ που αποτελούν το σύνολο της χρηματοδότησης).

Η Δημοτική αρχή για δεύτερη φορά δεσμεύεται ότι στις γιορτές των Χριστουγέννων 2016 θα εκτελέσει το έργο. Στις 15 Νοεμβρίου ήταν που επισημάναμε και τονίσαμε, ότι ο Δήμος έχει μόλις ένα μήνα περιθώριο να κινηθεί. Και πάλι η Διοίκηση Σταθόπουλου κινούμενη λες κι έχει τον κόσμο στα πόδια της, περίμενε σαν στενέψουν εντελώς τα χρονικά περιθώρια και έφτασε την παραμονή σχεδόν της Πρωτοχρονιάς να τρέχει και να μη φτάνει. Μαθαίνοντας πως αν δεν υπογράψει προγραμματική σύμβαση μέσα στο 2016 χάνει τα χρήματα,  με ένα άνομο «δια περιφοράς» συμβούλιο, που της χαρίστηκε για το μοναδικό λόγο ότι εμπλέκονται παιδιά και δεν φταίνε να πληρώνουν τα λάθη των μεγάλων, προλαβαίνει στο τσακ τις προθεσμίες.

Το aparaskevi-images.gr επιθυμώντας το ασφαλές παιχνίδι των μικρών μαθητών και πέρα από οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές, όλους αυτούς τους μήνες ενεργοποιήθηκε στην κατεύθυνση της ανακατασκευής των γηπέδων 5Χ5 στα δύο δημοτικά σχολεία θέλοντας να βοηθήσει το Δήμο. Ενημέρωσε, αλλά και πίεσε με τα άρθρα του για καλό σκοπό. Ήταν πάντα παρόν παρακολουθώντας το θέμα. Και τώρα αναμένει μέσα στην άνοιξη την υλοποίηση του έργου για να δικαιωθεί πλήρως ο αγώνας του. Εξάλλου ήδη επαληθεύτηκε όταν στο άρθρο στις 7-9-2016 έγραφε ότι μέσα στο 2016 δεν θα πάρουμε ούτε φράγκο από τη ΓΓΑ.

Σχετικά Άρθρα

29-12-2016   “δια περιφοράς” καταστρατήγηση της νομιμότητας;

28-12-2016   ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ … Το αποφυγέν ρεζιλίκι και ο ρόλος του images

15-11-2016    Για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα πάρουμε για τα γήπεδα 5Χ5 από τη Γ.Γ.Α.

7-9-2016       Ούτε φράγκο στην Αγία Παρασκευή για τα ανοικτά γήπεδα από τη Γ.Γ.Α. μέσα στο 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Γ.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Ιωάννη Σταθόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράφτηκε «Προγραμματική Σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα των γηπέδων 5Χ5 του 7ου και 9ου δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής, Νομού Αττικής»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter