Ο Σύλλογος Πευκακίων προσέφερε μεγάλη ποσότητα τροφίμων στη Στέγη Γερόντων εν όψει Πάσχα

IMG_0356 pefkakia stegi geronton trofima

Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 ακολουθήσαμε το Σύλλογο Πευκακίων «Η Αναγέννηση» σε μια δράση αλληλεγγύης και προσφοράς στην τρίτη ηλικία εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα.

Τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος συγκέντρωνε τρόφιμα μεγάλης διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης και τα πρόσφερε στη Στέγη Γερόντων στην οδό Ηπείρου 17 στον Τσακό. Η δράση αυτή των Πευκακίων στέφθηκε με επιτυχία γιατί, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και εκτός των όσων φαίνονται συγκεντρωμένα, παραδόθηκαν και αρκετά κιλά κρέατος που τοποθετήθηκαν άμεσα στα ψυγεία.

IMG_0342 pefkakia stegi geronton trofima

Τα μέλη του συλλόγου υποδέχτηκε θερμά ο ιερέας π. Κων/νος Κουνάλης και η γραμματέας κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου και πρόσφεραν ένα σύντομο κέρασμα. Η συνάντηση εκτυλίχτηκε σε απλούς τόνους και με αναμνήσεις από την παλιά Αγία Παρασκευή και την αίσθηση της γειτονιάς που υπήρχε. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στέγη και οι ανάγκες που έχει. Πραγματοποιήθηκε επίσης μια μικρή ξενάγηση στους χώρους, όπου επισκεφτήκαμε και το πασχαλινό παζάρι.

Την αντιπροσωπεία των Πευκακίων αποτελούσαν ο πρόεδρος κ. Στέφανος Μπακογιάννης, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Παπουτσής, ο γραμματέας κ. Χρήστος Λαμπρινάκης, η Κοσμήτωρ κ. Βυρωνία Γιοβανωφ, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστας Δημητρόπουλος και οι Πευκακιώτες κ. Μαρία Κόλλια, κ. Δήμητρα Διαμαντοπούλου και η κ. Αγλαΐα Γεωργακοπούλου που υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

IMG_0361 pefkakia stegi geronton trofima

Η προσφορά της Στέγης είναι σημαντική γιατί εκτός από τη φροντίδα προς τους τρόφιμους, προσφέρει και μεγάλο αριθμό μερίδων φαγητού σε ανήμπορους συνδημότες μας. Διαπιστώσαμε την απλότητα του πατέρα Κουνάλη και τον σεβασμό που χαίρει από τους ηλικιωμένους κατοίκους του οικήματος.

IMG_0343 stegi geronton pazari

IMG_0345 stegi geronton pazari