Ανοιχτή πρόσκληση του Γιάννη Μυλωνάκη προς όλες τις παρατάξεις για το θέμα Da Vinci

Milonakis Giannis

Την παρακάτω δήλωση, σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για την αναστολή της άδειας του Da Vinci,  έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/4/2017.

DA VINCI: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Με αφορμή την πρόσφατη ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αναστολή λειτουργίας του Da Vinci παρατηρώ για μία ακόμη φορά, με απογοήτευση, προχειρότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αλλά και την ίδια ασύστολη ανταλλαγή πυρών και κατηγοριών ένθεν κακείθεν.

Είναι δεδομένο ότι με αυτή τη λογική η Πόλη μας δεν πρόκειται να προχωρήσει ποτέ και φυσικά ούτε η εμπιστοσύνη των δημοτών πρόκειται να αποκατασταθεί.

Στο ΔΣ της 26/01/2017 όπου ψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης Σταθόπουλου, δεν την υπερψήφισα μιας και τη θεωρούσα εξαρχής ανεδαφική. Αντίθετα κατέθεσα μία πρόταση μέσω της οποίας καλούσα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί μία ρεαλιστική και ταυτόχρονα βιώσιμη λύση.

Συγκεκριμένα πρότεινα να αφήσουμε τις δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν και αποδυναμώνουν τη θέση του Δήμου και αντί την αφαίρεση της άδειας, ο Δήμος να αποκτήσει πρόσβαση από τώρα στο κτήμα Σιστοβάρη εξασφαλίζοντας έτσι μια ομαλή μετάβαση στο 2025, έτος κατά το οποίο θα περιέλθει το ακίνητο στο Δήμο.

Ακόμα και τώρα μετά το γνωστό φιάσκο, θεωρώ ότι δεν είναι αργά να αφήσουμε στην άκρη τους διαξιφισμούς και να συζητήσουμε πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της.

Η πρόταση-πρόσκληση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε όλους όσοι σκέφτονται πέρα και πάνω από παρατάξεις.

Η ύπαρξη αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί μόνο αν δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια πόλη σύγχρονη που εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και οι πολίτες εμπιστεύονται τους εκπροσώπους τους.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μυλωνάκης

Δημοτικός Σύμβουλος