Καταστρέφουν τις αφύλακτες παιδικές χαρές και πλατείες. Τι κάνει ο Δήμος;

20170423_142015 plateia tsakou

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δυστυχώς η εικονική πραγματικότητα της Διοίκησης του Δήμου διαρκεί για πολύ λίγο. Τη μία επικρατούν χαρές και πανηγύρια για τα παγκάκια που βάφτηκαν σε μια πλατεία και για δυο σχάρες φρεατίων που γυαλίστηκαν, σα να επρόκειτο για το κατόρθωμα του μυθικού Ηρακλή με τους στάβλους του Αυγεία, και την άλλη στιγμή αποκαλύπτεται η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται έτερη πλατεία του Δήμου.

Μια μικρή βόλτα στην πλατεία Τσακού αρκεί για να καταλάβει κανείς. Πεταμένα σκουπίδια στο χορτάρι, σπασμένα φωτιστικά, ξηλωμένη πινακίδα ριγμένη κάτω δίπλα σε μια σπασμένη πλάκα δαπέδου και σε έναν πεταμένο κάδο απορριμμάτων.

20170423_142006 plateia tsakouΗ τύχη της παιδικής χαράς δεν στάθηκε διαφορετική. Τα δοκάρια στις κούνιες έχουν δεχτεί μανιώδη επίθεση και η στατικότητά τους είναι πλέον αναμφίβολη, επίσης τα σκαλοπάτια σε άλλο παιχνίδι είναι σπασμένα με εμφανείς τις πρόκες που τα συγκρατούν. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Βέβαια ο κ. Σταθόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook (κατά την προσφιλή του συνήθεια ενημέρωσης των πολιτών λες και δεν πληρώνουμε αδρά για την ιστοσελίδα του Δήμου) αναφέρει ότι έγιναν βανδαλισμοί το Σάββατο το βράδυ. Όμως κάποιες ζημιές δεν φαίνονται τόσο φρέσκιες, όπως για παράδειγμα τα σκαλοπάτια στη φωτογραφία. Φυσικά ούτε αποτελούν αποτέλεσμα βανδαλισμού οι συρμάτινοι σφικτήρες (σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί) οι οποίοι συγκρατούν τις αλυσίδες από τις κούνιες στον οριζόντιο ιστό.

Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε ότι για όλα φταίνε οι βάνδαλοι που πέρασαν ένα βράδυ από την πλατεία, ποιες είναι οι ευθύνες του Δήμου; Ο κ. Δήμαρχος γνώριζε ότι η σύμβαση των φυλάκων των παιδικών χαρών έληγε στις 31 Μαρτίου 2017, τι έκανε γι’ αυτό; Δεν έπρεπε να φροντίσει μαζί με την αρμόδια υπηρεσία να έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχιση της φύλαξης; Πόσο πιστεύει ότι θα παραμείνουν καθαρά τα παγκάκια που βάφτηκαν στην πλατεία του Αη-Γιάννη εφόσον δεν θα υπάρχει φύλακας;

Τα μεγάλα λόγια και η επίδειξη των ικανοτήτων στα εύκολα και μικρά  δεν υποδεικνύουν αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα φανερώνει προχειρότητα.

Πριν μερικές μέρες είχαμε αναφέρει καταστροφές στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να τοποθετήσουν μια κόκκινη απαγορευτική ταινία γύρω από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το ίδιο πιθανόν να γίνει και στον Τσακό. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτρέψει τον αυθορμητισμό των μικρών παιδιών να περάσουν την κόκκινη γραμμή και να προσεγγίσουν το χαλασμένο παιχνίδι. Ποιος θα τα εμποδίσει άλλωστε.

20170423_141623 plateia tsakou

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας των παιδικών χαρών. Προχειρότητα αντιμετώπισης τους. Αλλά ο κ. Σταθόπουλος εξακολουθεί να κομπάζει για δυο παγκάκια και ένα σκούπισμα που είναι υποχρέωση δική του και κάθε Δημάρχου που αναλαμβάνει ένα Δήμο. Συνεχίζει να αυτοσυγχαίρεται για αναπλάσεις παιδικών χαρών που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Διοίκηση του κ. Ζορμπά, γιατί ήταν υποχρεωμένος ο Δήμος να πάρει πιστοποίηση, για αναπλάσεις  που πληρώθηκαν από τους ίδιους του δημότες μέσω των δημοτικών τελών, για αναπλάσεις που ο Δήμος αδυνατεί να εξασφαλίσει την αρτιότητα και την προστασία τους.

20170423_142346 plateia tsakou

20170423_141834 plateia tsakou