Αν δεν μπορείς να την φτιάξεις … ξήλωσέ την!

IMG_1698

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αν δεν μπορείς να την φτιάξεις … ξήλωσέ την!

Αυτό θα έπρεπε να είναι το σύνθημα για πολλά πράγματα στην πόλη μας. Μαζί με την αίσθηση ευθύνης της θέσης που κατέχει ο διοικών αυτή την πόλη. Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε στην «παιδική χαρά» πάνω από τα γυμναστήρια της οδού Νότου και δίπλα σχεδόν στην καφετέρια Opus στο δάσος του Υμηττού.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει γίνει λόγος γι’ αυτήν και όχι για καλό. Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχει προκαλέσει τα οργισμένα σχόλια γονιών σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μια παιδική χαρά μέσα στο πράσινο που όμως, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, μπορεί να ανακατασκευασθεί, δεν μπορεί όμως να λάβει πιστοποίηση. Αυτή μπορεί να είναι η αιτία, αλλά δεν επιτρέπεται να αποτελεί την δικαιολογία ώστε να αφήνεται έρμαιο στις όποιες διαθέσεις.

IMG_1700

Κούνιες χωρίς τα καθίσματα και μόνο με το σκελετό, τροχός με σπασμένο πάτωμα, τραμπάλα που μόνο τραμπάλα δεν τη λες έτσι που έχει απομείνει μόνο με τη βάση … Στην ουσία δεν αποτελεί χώρο αναψυχής των μικρών παιδιών, αλλά έναν χώρο για ακροβατικά. Και το κερασάκι στην τούρτα … μια σιδερένια κατασκευή εν είδη πόρτας που υποτίθεται απαγορεύει την είσοδο. Υποτίθεται, γιατί στην ουσία αποτελεί πρόκληση στους νεαρούς να την υπερπηδήσουν και να βρεθούν στο εσωτερικό. Το ύψος της σιδερένιας «πόρτας» καθώς και του διπλανού φράκτη είναι τέτοιο που τον χρήζει καθαρά διακοσμητικό στοιχείο.

Αποτέλεσμα: ένας επισφαλής χώρος με μεγάλη προσέλευση σε μικρές ηλικίες, αφού εκεί δίπλα υπάρχει μια καφετέρια που συγκεντρώνει πολύ κόσμο μεταξύ των οποίων γονείς και παιδιά, τα οποία κάπου πρέπει να απασχοληθούν …

Γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση. Λεφτά υπάρχουν μιας και για δεύτερο καλοκαίρι ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος θα δωρίσει στην ΕΡΤ κάπου 50.000€ για να κάνουν το κέφι τους οι γνωστοί – άγνωστοι τραγουδιστές. Ας ορίσει λοιπόν κι ένα μικρό κομπόδεμα είτε για να επισκευάσει αυτό το χάλι, είτε για να το ξηλώσει και να το αφήσει αλάνα για τα παιδιά, ώστε να μην κινδυνεύουν. Τέλος πάντων ας κάνει κάτι χωρίς χρονοτριβή.

IMG_1704

Το 2013 είχαμε δει μια οργανωμένη κίνηση από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη βελτιστοποίηση των χώρων και των συνθηκών ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής. Έκτοτε ακούμε μόνο υποσχέσεις από μια Δημοτική Αρχή που συνεχώς αυτοσυγχαίρεται, χωρίς ούτε η ίδια να γνωρίζει το λόγο και από την άλλη έχουμε συνεχώς αυξανόμενους γονείς που διαμαρτύρονται.

Επί τη ευκαιρία ας θυμηθούμε το δελτίο τύπου του Δημάρχου στις 7 Αυγούστου 2015 όπου ανακοίνωνε την ανακατασκευή της. Να όμως που συμπληρώνονται 2 χρόνια και τίποτα δεν έγινε. Αυτή η παιδική χαρά θα πάει να συναντήσει τον παιδικό σταθμό που επί 2 χρόνια ξεσκονίζει η Περιφέρεια.

Όμως τα παιδιά μας θα εξακολουθούν να κινδυνεύουν … γι’ αυτό ή φτιάξτε τη ή ξηλώστε τη!

IMG_1702

IMG_1701