Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής

λέσχη ανάγνωσης 1

 

Ολοκληρώθηκαν για την περίοδο 2016-2017 οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη στους χώρους των ΚΑΠΗ, με συντονίστρια την κα. Ιωάννα Κουτσουρά.

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, με τη συμμετοχή των μελών και των δύο ΚΑΠΗ, που είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν.

Συζητήθηκε το βιβλίο της Άλκης Ζέη με τίτλο «Μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». Η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων,  δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: τη Διδώ Σωτηρίου, τον Κουν, τον Γκάτσο, τον Εμπειρίκο, τη Ζωρζ Σαρή, την παιδική της φίλη, τη Μελίνα, τον Πλωρίτη, τον Μποστ, τον Κώστα Αξελό, και τόσους άλλους… με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα.

Η  ενδιαφέρουσα συζήτηση επεκτάθηκε  σε πολλά θέματα που προέκυψαν με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου.

Η συνάντηση πλαισιώθηκε με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το αρχείο της Βιβλιοθήκης.

 

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης των ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους, καθώς και την υπεύθυνη κα. Ιωάννα Κουτσουρά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα περίοδο λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης, 2017-2018.

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter