Ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς συμμετείχε στην ημερίδα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική

IMG_0648 peda-imerida-aporrimmata 2017

Βασίλης Ζορμπάς, σε εγκάρδια χειραψία με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. Νίκο Σαράντη

Ημερίδα με θέμα την Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31-5-2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα. Την ημερίδα, που τονίζει την «ώρα της ευθύνης», συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή των νέων ΠΕ.Σ.Δ.Α., η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε πως «η Περιφέρεια Αττικής έχει τοποθετηθεί εμπράκτως με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και την έγκρισή του», ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., κ. Νίκος Σαράντης και ο πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α., κ. Παύλος Καμάρας, που αναφέρθηκαν στο διακύβευμα για τους Δήμους και τους αιρετούς και στην διεθνή εμπειρία, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, και πολλοί άλλοι.

IMG_0641 peda-imerida-aporrimmata 2017

Το παρόν έδωσε μεταξύ των άλλων αυτοδιοικητικών και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, επιζητώντας την ενημέρωση πάνω στο θέμα της διαχείρισης, για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι Δήμοι σε σχέση με το νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α. και τα προβλεπόμενα σ’ αυτόν. Η ενασχόληση του κ. Ζορμπά με τα θέματα της πόλης μας είναι διαχρονική και δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο. Ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων, οι νέες προτάσεις και οι εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως αυτές αναφέρθηκαν στην ημερίδα, δεν είναι δυνατόν να τον αφήνουν αδιάφορο.

IMG_0644 peda-imerida-aporrimmata 2017

Ο κ. Ζορμπάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Αγ.  Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκο Σαράντη, για αυτοδιοικητικά θέματα και να ανταλλάξουν απόψεις, καθώς και με άλλους δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter