Συσπειρωμένη κινητοποίηση οδηγεί σε επαναπρόσληψη εργαζόμενης που απέλυσε η «φιλεργατική» Δημοτική Αρχή

agia_paraskevi dimarxeio

Μεγάλη κινητοποίηση ξεσήκωσε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής η απροειδοποίητη απόλυση υπαλλήλου του Δήμου που εργαζόνταν με το καθεστώς 8μηνης σύμβασης. Η Διοίκηση του Δήμου έσπευσε να ακολουθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απολύοντας την εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τόσο ο σύλλογος εργαζομένων ΣΕΔΑΠ, όσο και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο σωματείο και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο και τα Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι και προέβησαν στις ανακοινώσεις που δημοσιεύουμε.

Χάρη στη μεγάλη συσπειρωμένη αντίδραση, ο ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει την εργαζόμενη. Επιτεύχθηκε μια ακόμα εργατική ΝΙΚΗ απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που θέλει τους αδύναμους πολίτες να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα ανέφικτων και ανεδαφικών πολιτικών.

ΣΕΔΑΠ

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

 –

ΝΙΚΗ- ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ 

ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

                                     

                                                                                                      Αγία Παρασκευή, 02-06-2017

 

Χθες, την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, η Δημοτική Αρχή προχώρησε αυθαίρετα και απροειδοποίητα στην απόλυση της συναδέλφου μας Ελένης Κρίκου, που εργαζόταν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου με καθεστώς οκταμήνου σύμβασης. Η απόλυση έγινε ξαφνικά, ακαριαία και χωρίς να δοθεί το οποιοδήποτε περιθώριο αντίδρασης ή υπεράσπισης της εργαζόμενης.

Ο ΣΕΔΑΠ απαίτησε και κέρδισε, από τη Δημοτική Αρχή, την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, στα πλαίσια του συνεχιζόμενου αγώνα για μόνιμη εργασία για όλους, ενάντια στην Μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών.

Ο ΣΕΔΑΠ συμπαραστέκεται σε όλους τους συναδέλφους, με κάθε μορφή σχέσης εργασίας (μονίμους, αορίστου χρόνου, προσωρινούς ΑΣΕΠ, οκτάμηνης σύμβασης, ΕΣΠΑ, Κοινωφελούς Προγράμματος). Όλοι είμαστε απαραίτητοι και όλοι έχουμε ισότιμο δικαίωμα στην εργασία. Ας μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε εν δυνάμει στην ίδια θέση προς απόλυση ανά πάσα στιγμή,  επομένως ο συνεχής αγώνας για κατάκτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι μονόδρομος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε Γενική Συνέλευση την προσεχή Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 13:30, στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, ώστε να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Συμβασιούχοι και μόνιμοι παλεύουμε μαζί

για το δικαίωμα στην εργασία

————-

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από τους Ανδρέα Γκιζιώτη Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Τσιμπουκάκη , την εκπρόσωπο στο ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ  Μαρία Καρασταμάτη και τον Ζαχαρία Αγιοβλασίτη από το ΠΑΜΕ, γραμματέα του σωματείου μετά από περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου και παράσταση στη διοίκηση υποχρέωσε τον Δήμαρχο στην ανάκληση της απαράδεκτης απόλυσης εργαζόμενης στα οχτάμηνα των 460 ευρώ. Ο αγώνας των συμβασιούχων μαζί με όλους τους εργαζόμενους συνεχίζεται ανυποχώρητος. 

 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ

 

Η κυβέρνηση εφαρμόζει προγράμματα απασχόλησης – ανακύκλωσης της ανεργίας, με μισθό κάτω από 500 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, γενικεύοντας το καθεστώς της δουλειάς χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας. Η εκτόξευση της ανεργίας δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που ανακυκλώνουν τους ανέργους, ούτε με τις ενεργητικές απασχόλησης που στηρίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και οι οποίες εκμεταλλεύονται την ανεργία για να στηρίξουν μεγαλοεπιχειρηματίες.

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου να στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων, να απαιτήσει από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη διανοηθεί να ποινικοποιήσει το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν!

Καταγγέλουμε επίσης την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει!

Απαιτούμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μεροκάματο και την αξιοπρέπεια μας. Χωρίς τους εργαζόμενους κανένας χώρος και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να μπορούμε να ζήσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Το πρόβλημα της ανεργίας δε μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο ενός δρόμου ανάπτυξης όπου κυριαρχεί η αναρχία, η εκμετάλλευση και το κυνήγι του κέρδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την ουσιαστική προστασία και την άμεση ανακούφιση των ανέργων με αιτήματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να καταλήγει σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία, μπορεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά για όλους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ – ΟΤΑ στο σωματείο και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα ΔΣ των Νομικών προσώπων.