Γιορτάζει αύριο το μοναστήρι του Υμηττού – Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με ευσεβείς πιστούς

20170828_193225 copy

Στην κορυφή του Υμηττού απόψε το μοναστήρι φόρεσε τα γιορτινά του. παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (28-8-17) τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και με την παρουσία πολλών πιστών. Στις 29 Αυγούστου το μοναστήρι γιορτάζει επί τη μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου & Βαπτιστού.

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του βουνού οι μοναχές υποδέχτηκαν τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ, από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Μεταξύ των πιστών βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Σιδέρης και Έφη Καψοκεφάλου, η πρόεδρος των Σπουδαστών Εργ. Τέχνης κ. Νικολέττα Μπελεχρή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γιώργος Νεκταρίδης κ.α.

20170828_195819 copy

Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ’ ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.
Βιογραφία
«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε.
Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε.
Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter