Με νέα δυναμική και με προτάσεις ο Βασίλης Ζορμπάς θα διεκδικήσει ξανά τη Δημαρχία της πόλης (VD)

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δεσμεύτηκε και έστειλε “μηνύματα” προς πάσα κατεύθυνση στη συνέντευξη Τύπου. 

IMG_1398 copy

 

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, με αποκαλύψεις σχεδίων και δεσμεύσεις, παραχώρησε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», κ. Βασίλης Ζορμπάς.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου παρουσία παλαιών και νέων στελεχών της παράταξης  και φίλων. Συμμετείχαν τα υπερτοπικά Μέσα Ενημέρωσης ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ και μέσω αποστολής των ερωτήσεων οι 24 ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ και από το Δήμο Αγίας Παρασκευής μόνο η ιστοσελίδα APARASKEVI-IMAGES.GR.

IMG_1395 copy

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης κυριάρχησαν οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Ζορμπάς στις ποικίλες ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ο ίδιος αρχικά έκανε μια ολιγόλεπτη αναδρομή και μια σύγκριση στα τρία χρόνια της δικής του θητείας με τα τρία χρόνια που συμπλήρωσε πια η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου. Ασκώντας αυστηρή κριτική στην σημερινή Διοίκηση, αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο, τα οικονομικά, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, τον πολιτισμό- με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα Εργαστήρια Τέχνης (που υπήρξε η κορωνίδα του πολιτισμού)- και στις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Αλλά το «Βατερλώ του κ. Σταθόπουλου», είπε, “είναι τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στα δημοτικά σχολεία 7ο και 9ο”.

IMG_1387 copy

Προχώρησε κατόπιν σε

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τη σχολική κοινότητα όπως:  συγκρότηση ομάδας εργασίας μέσα στην Τεχνική Υπηρεσία που θα ασχολείται με τα προβλήματα των σχολείων, άμεση ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, ενέργειες για τη φύλαξη τους όταν δεν χρησιμοποιούνται, στήριξη του Δήμου σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την αριστεία, την δημιουργικότητα των μαθητών, συνεργασία Δήμου, συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών για την ενίσχυση δράσεων που προωθούν την άμμιλλα, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, κ.α.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος, για

  • Τη δημιουργία δύο (2) βρεφονηπιακών σταθμών, έναν στα Πευκάκια, αυτόν που δεν ξεκινά να κατασκευάζει η Διοίκηση Σταθόπουλου παρά την έτοιμη μελέτη την οποία εξετάζει εδώ και τρία χρόνια και έναν στο οικόπεδο που βρίσκεται το κοινωνικό μαγειρείο, ο οποίος θα εξυπηρετεί την περιοχή του Τσακού. Έτσι μαζί με τον βρεφονηπιακό σταθμό που κατασκεύασε στα Πευκάκια στην προηγούμενη θητεία του θα καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης.
  • Όσον αφορά τα 23 στρ. στα Πευκάκια, χαρακτηρισμένα για δημιουργία αθλητικού κέντρου, αποκάλυψε ότι έχει αναθέσει στους Τεχνικούς της παράταξης μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχουν έτοιμο το τοπογραφικό και σχεδιαγράμματα σχετικά με το χώρο (θα περιλαμβάνει 1 κλειστό προπονητήριο, 2 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ-βόλλεϋ, 4 γήπεδα τένις, 2-4 γήπεδα 5Χ5, 1 ανοικτό κολυμβητήριο χαμηλού ύψους και διάδρομο στίβου), όπου θα αναγράφετε πάνω σε κάθε γήπεδο ο προϋπολογισμός κατασκευής του. Κατόπιν το σχεδιάγραμμα θα παρουσιαστεί στους συλλόγους και στην Ένωση Γονέων που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα κάνουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψην. Στη συνέχεια, εφόσον εκλεγεί και αναλάβει τη Διοίκηση, θα γίνει προμελέτη και θα κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) με σκοπό να φτιάξει εκείνη ολοκληρωμένη μελέτη ΔΩΡΕΑΝ για το Δήμο και με στόχο την κατασκευή πρώτα του κλειστού προπονητηρίου. Η αποπεράτωση ολόκληρου του έργου θα είναι σε βάθος 8ετίας.
  • Αναπλάσεις με σκοπό να συνδεθεί η οδός Αγίου Ιωάννου με την Ελευθερίου Βενιζέλου, με τη δημιουργία πολλών χιλιομέτρων πεζοδρομίων. Η σημερινή δημοτική Αρχή δεν έφτιαξε ούτε ένα πεζοδρόμιο, τόνισε.

και έστειλε “ΜΗΝΥΜΑΤΑ” προς κάθε ενδιαφερόμενο, πως είναι γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, γιατί τα κόμματα δεν είναι “ανθρωποφάγα” δεν αφαιρούν τη στήριξη χωρίς λόγο, κάθε κόμμα στηρίζει αυτόν που θα του φέρει αποτελέσματα. Ο ίδιος δεν διώχνει κανέναν από την παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε, πλην ενός που διεγράφη το 2011 με ομόφωνη απόφαση της παράταξης, και  αν κάποιος/οι έφυγαν ή αποστασιοποιηθούν στο μέλλον δεν θα φέρει εκείνος καμία ευθύνη.

“Θεωρώ”, είπε, “ότι οι λόγοι που οφείλεται μια τέτοια συμπεριφορά ή στάση είναι δύο: ή έχουν φιλοδοξίες άλλες και καλά κάνουν και έχουν και τους εύχομαι καλή τύχη, ή κουράστηκαν από την δουλειά, την ανάδειξή τους από άγνωστοι που ήταν και ξαφνικά βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας και ευθύνης και συμπεριφέρθηκαν τοιουτοτρόπως.”

Για να προσθέσει ότι η κοινωνία μας διαθέτει σπουδαίους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά καλύτερα από όλους μας. Είχε την τύχη το 2005 να βρει τέτοιους ανθρώπους και σήμερα ανιχνεύει, αναζητά καινούργιους πολίτες και έχει βρει και μαζί με τους παλαιότερους θα αποτελέσουν το μίγμα που με δουλειά και με ευθύνη “θα μας δώσει ξανά την ευκαιρία να ξαναπροσφέρουμε στην Αγία Παρασκευή”.

IMG_1393 copy

Μίλησε επίσης για τον Οργανισμό του Δήμου που το 2011 είχαν ανανεώσει με το νόμο του Καλλικράτη και από τότε δεν ξαναβελτιώθηκε. Πριν 5 μήνες προσπάθησαν οι διοικούντες να φέρουν νέο Οργανισμό στο Δ.Σ. και τον απέσυραν γιατί δεν είχε δοθεί για διαβούλευση ούτε στους εργαζομένους, ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στην κοινωνία.

Η παράταξη έχει συγκροτήσει ομάδα  που ασχολείται με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, γιατί θεωρούν δεδομένο ότι οι δημότες πρέπει να είναι ενήμεροι που ξοδεύονται τα χρήματα του Δήμου. “Η σημερινή δημοτική Αρχή δεν δημοσιεύει ούτε καν τις εισηγήσεις του Δ.Σ.” συμπλήρωσε.

“Εκεί που διέπρεψε η σημερινή δημοτική Αρχή, και της βγάζουμε το καπέλο, είναι στα θεάματα.” Μόνο που δεν έχουν “άρτο”. Πληρώσαμε 105.000€ για την εκδήλωση της ΕΡΤ που έτσι κι αλλιώς θα την έκανε μόνη της. Όσο για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις δεν συγκρίνονται με τις ποιοτικές εκδηλώσεις επί θητείας Ζορμπά με καλεσμένο για παράδειγμα τον Μίμη Πλέσσα στο “10ήμερο Αλέκος Κοντόπουλος” και τις κιθάρες του Μπουντούνη που γέμισαν με κόσμο το αμφιθέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου και ανάγκασαν τους υπεύθυνους να “διώξουν” κόσμο γιατί γινόταν το αδιαχώρητο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άφησε εκείνος μελέτες για τον επόμενο Δήμαρχο, είπε ότι από τη δική του θητεία έμειναν σε εξέλιξη για τον κύριο Σταθόπουλο 3 ώριμες μελέτες, τα όμβρια που κατασκευάζονται την κάτω περιοχή, το βρεφονηπιακό σταθμό, τις διανοίξεις των οδών στα Πευκάκια και φυσικά συνέχισε τις ενέργειες για την κατασκευή του Δημαρχείου. Μελέτες που ο νυν Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος όντας αντιπολίτευση δεν τις ψήφισε, όπως δεν ψήφισε και τις κοινωνικές δομές,  αλλά ψήφιζε “λευκό”.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική του, απάντησε ότι μπορεί να έγιναν κάποια λάθη επί θητείας του, μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη, αλλά απέκτησε εμπειρία. Μπορεί να κατηγορήθηκε ότι δεν υπήρξε επικοινωνιακός, αλλά εκείνος έχει μάθει να δουλεύει, να μην κάνει ρουσφέτια και να είναι έντιμος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. “Δεν έχω το χάρισμα του Γιαννακόπουλου στην επικοινωνία” δήλωσε. Έχει όμως βελτιωθεί αφού μπήκε και στο facebook όπου μιλάει με τους δημότες, τον ρωτάνε και τους απαντάει.

Τον ρωτήσαμε και για την αγορά του κτήματος Ιόλα και του ζητήσαμε να κάνει μια σύγκριση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου επί θητείας του με το σήμερα. Αναφέρθηκε στις φορές που μαζί  με στελέχη του, με εθελοντές και άτομα της Κοινωνικής Πολιτικής έβγαινε στα super markets και “ζητιάνευε” τρόφιμα, κάτι που η σημερινή δημοτική Αρχή δεν το κάνει γιατί ντρέπεται. Έφτασε μέχρι τους Θρακομακεδόνες και τον Ασπρόπυργο ζητώντας κρέας και ψάρια για τις κοινωνικές δομές που ακόμα και σήμερα προμηθεύουν τρόφιμα το Δήμο.

Ρωτήθηκε επίσης για την υπόθεση «Σπυρούδη» καθώς και για τα θέματα Διαφάνειας που έχει θέσει.

Η “εικόνα” που αποκομίσαμε

Η συνέντευξη αυτή δεν έμεινε στο παρελθόν περισσότερο απ’ όσο χρειάζονταν. Αντίθετα παρακολουθήσαμε τον κ. Ζορμπά να παρουσιάζει σχέδιο δράσης για συγκεκριμένους τομείς και αντιληφθήκαμε ότι δεν μένει άπραγος. Επίσης αντιληφθήκαμε ότι στην παράταξη γίνεται «καταμερισμός εργασίας» όπου ο καθένας βοηθάει στον τομέα του και αξιοποιούνται έτσι όλα τα στελέχη και οι δυνατότητές τους. Στην ουσία η παράταξη δίνει την εικόνα «ομάδας».

Δυναμικός, πιο έμπειρος, με ιδέες και αυτοπεποίθηση. Αντικρίσαμε ένα Βασίλη Ζορμπά που ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Αγίας Παρασκευής με σιγουριά. Όπως είπε και ο ίδιος έχει την κοινωνία μαζί του και πιστεύει ότι θα του δώσει μια ακόμα ευκαιρία γιατί θα τον κρίνει από τα έργα που έκανε και όχι από επικοινωνιακά παιχνίδια.

IMG_1392 copy

«Θέλω να με θυμούνται για την εντιμότητά μου»

Ο κ. Ζορμπάς δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν και μάλιστα στην ερώτηση “Μετά από χρόνια, πώς θα θέλατε να θυμάται ο κόσμος τον Β. Ζορμπά;”, απάντησε «να τον θυμάται ο κόσμος για την εντιμότητά του» και ανέφερε ένα περιστατικό με τον αείμνηστο πατέρα του που του έφερε δάκρυα στα μάτια.

 

 Τα video της συνέντευξης ΜΟΝΟ στο aparaskevi-images.gr

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά στα βίντεο που ακολουθούν και αποτελούν προσφορά προς εσάς από το aparaskevi-images.gr.

 

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Μέρος 3ο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter