ΚΑΠ και ΓΣΑΠ σε φανερή «κόντρα» για τις ώρες προπόνησης στο Κοντόπευκο

kap VS gsap Kontopefko 2017

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ούτε και τη φετινή χρονιά μπορέσαμε να αποφύγουμε τις διαμάχες στην κατανομή των ωρών χρήσης των δημοτικών γυμναστηρίων από τα αθλητικά σωματεία. Αυτή τη φορά όμως το ματς μεταφέρθηκε σε άλλο τερέν. Δύο «αδελφά» μέχρι πρότινος σωματεία, που μοιράζονται επί σειρά ετών τον ίδιο χώρο άθλησης στο Κοντόπευκο, που κόβουν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους μαζί και που μας συνήθισαν σε από κοινού ανακοινώσεις, φέτος βρέθηκαν αντιμέτωπα.

Ο λόγος για το αντρικό και γυναικείο μπάσκετ, την Κ.Α.Π. (Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής) και τον Γ.Σ.Α.Π. (Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής) αντίστοιχα.

Με επιστολές που απέστειλαν προς το Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) εν ολίγοις ζητούν μια δίκαιη λύση (όπως την αντιλαμβάνεται ο καθ’ εις εκ των δύο) από το Δ.Σ. του Οργανισμού, αφήνοντας όμως αιχμές μεταξύ τους.

Η Κ.Α.Π. από τη μία μιλάει για μη ίση μεταχείριση και μη εξασφάλιση της τήρησης της αρχής της αναλογικότητας από την μέχρι τώρα κατανομή των ωρών. Κριτήριο, όπως αναγράφεται, είναι ο αριθμός των μελών που στην προκειμένη περίπτωση, μετά και την αποχώρηση αρκετών αθλητών από το σωματείο λόγω ελλειπών ωρών προπόνησης, εξακολουθεί η αναλογία να είναι 3 προς 1 υπέρ της ΚΑΠ έναντι του Γ.Σ.Α.Π.. Το έγγραφο της Κ.Α.Π. εξηγεί ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε εξίσου σημαντικό πρόβλημα ωρών, αλλά δεν υπήρε διαμαρτυρία γιατί όπως αναγράφεται «’ακουμπούσαμε’ γεμάτοι ελπίδα στις διαβεβαιώσεις του κ. δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ότι θα κατασκευαστεί προπονητήριο και μάλιστα κλειστό. Αυτό δεν διαφαίνεται πλέον …».

Αναφέρεται δε ότι στην ετήσια συνάντηση των δύο σωματείων για τη διευθέτηση των ωρών,  ο πρόεδρος του Γ.Σ.Α.Π. αποχώρησε οργισμένος με αποτέλεσμα και τα δύο αθλητικά σωματεία να στραφούν με έγγραφα προς τον ΠΑΟΔΑΠ για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΓΓΡΑΦΟ Κ.Α.Π. για παραχώρηση ωρών χρήσης γυμναστηρίου Κοντοπεύκου 2017-18

Από την άλλη ο Γ.Σ.Α.Π. αναφέρει ότι την τελευταία πενταετία υπόκεινται σε έναν «αδικαιολόγητο διωγό» από τις κατά καιρούς Δημοτικές Αρχές, αφού η αύξηση των ωρών χρήσης των γηπέδων από τα δύο σωματεία είναι δυσανάλογη σε σχέση με την αύξηση των μελών του ΓΣΑΠ κατά 50% και την αγωνιστική του άνοδο (Α2 κατηγορία, Κύπελλο Αττικής) και τη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Σημειώνεται επίσης ότι το πρόγραμμα που κατέθεσε ο Γ.Σ.Α.Π. προς έγκριση «ούτε τις ανάγκες του Συλλόγου μας ικανοποιεί, ούτε αποκαθιστά στο ελάχιστο τη διαχρονικά συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος του γυναικείου αθλητισμού της πόλης, σε μια περίοδο μάλιστα που οι δάφνες της καλαθοσφαίρισης γυναικών στη χώρα μας είναι ακόμα νωπές.»

Και σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται η έλλειψη ικανών χώρων άθλησης στην πόλη της Αγίας Παρασκευής και το αίτημα των ομάδων για τη δημιουργία ενός ακόμα κλειστού προπονητηρίου, το οποίο επανειλλημμένα είχε υποσχεθεί η δημοτική Αρχή.

 ΕΓΓΡΑΦΟ Γ.Σ.Α.Π. για παραχώρηση ωρών χρήσης γυμναστηρίου Κοντοπεύκου 2017-18

Σημασία δεν έχει να τοποθετηθούμε υπέρ του ενός ή του άλλου, ούτε να αρχίσουμε να «μετράμε κεφάλια» αθλητών. Τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο πρόβλημα υπήρχε με το αθλητικό σωματείο του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ. Θα έπρεπε η πόλη να έχει επαρκείς αθλητικές υποδομές ώστε να αθλούνται όλοι, είτε ανήκουν σε κάποιο σωματείο, είτε όχι. Χώρος υπάρχει και μάλιστα χαρακτηρισμένος ως αθλητικός και αναφέρομαι στα 23στρ. στα Πευκάκια.

Θα ήταν κανείς ψεύτης αν πει ότι δεν περίμενε τέτοιες εξελίξεις. Όταν επί χρόνια τα σωματεία ζητάνε ακόμα ένα προπονητήριο, ο Δήμαρχος υπόσχεται ξανά και ξανά δίνοντας φρούδες ελπίδες και τελικά αποδεικνύεται ότι όλα ήταν ένας εμπαιγμός, ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα; Όταν τα αθλητικά σωματεία βλέπουν ότι παραγγωνίζονται, όταν αντιλαμβάνονται ότι τόσο καιρό εμπαίζονταν από τον κ. Σταθόπουλο, έχουν κάθε δικαίωμα να ξεσηκωθούν.

Όμως αγαπητοί πρόεδροι, γραμματείς και αθλητές για τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο προέχει η απόκτηση του κτήματος Ιόλα, άσχετα αν κατόπιν παραμείνει για αρκετά χρόνια ένα κουφάρι, αφού δεν έχει σχέδιο αξιοποίησής του, ούτε οικονομικές δυνατότητες.

Άραγε πόσες αθλητικές υποδομές μπορούν να γίνουν άμεσα στα Πευκάκια με τα 3.000.000€ του «Ιόλα», λύνοντας έτσι όλα τα προβλήματα άθλησης και σταματώντας παράλληλα τη διαρροή αθλητών και χρημάτων προς τους όμορους Δήμους;

Υ.Γ.  Να αναφέρουμε ότι τους αθλητικούς χώρους της Αγίας Παρασκευής διεκδικούν προς χρήση 7 αθλητικά σωματεία (ΑΕΑΠ, ΑΟΑΠ, ΚΑΠ, ΓΣΑΠ, ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ)  και τα Εκπαιδευτήρια “Διονύσιος Σολωμός” (με αντίτιμο).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter