Αρχική ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Αγία Παρασκευή η πόλη μας Η δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης

Η δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης

Ο επικεφαλής και στελέχη της παράταξής μας , επισκέφθηκαν  την Αυτεπιστασία και το Τμήμα Πρασίνου (Περιβάλλοντος) του Δήμου, για συζήτηση με τους εργαζόμενους και ενημέρωση για θέματα των Υπηρεσιών τους αλλά και των εργαζομένων.

Ενημερωθήκαμε από την κ. Φωτεινή Τσαχπίνογλου, τον κ. Αργύρη Μαυρομαρά, που προΐστανται των Τμημάτων αυτών αλλά και από τους Υπαλλήλους. Να σημειωθεί, ότι το Τμήμα Πρασίνου είχαμε επισκεφθεί και στις αρχές του καλοκαιριού, τα δε προβλήματα και δυσλειτουργίες που είχαμε διαπιστώσει τότε τα είχαμε θέσει στη δημοτική Αρχή για να τα επιλύσει.

Δυστυχώς, με τη νέα μας επίσκεψη, διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά έχουν και προκύψει και άλλα. Επιγραμματικά:

-Τα  οχήματα  που διατίθενται  για την μεταφορά του προσωπικού στους τόπους εργασίας τους είναι ελάχιστα και επικίνδυνα για την ασφάλεια του προσωπικού αλλά και την οδική ασφάλεια γενικώς, λόγω παλαιότητας και πλημμελούς συντήρησης. Οι εργαζόμενοι, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για υπηρεσιακούς λόγους. Η διοίκηση αρνείται να τους παραχωρήσει οχήματα ασφαλή, παρότι υπάρχουν.

-Εδώ και πολλούς μήνες, δεν έχει γίνει προμήθεια βενζίνης. Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι να προμηθεύονται βενζίνη για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν, αγοράζοντάς την με δικά τους χρήματα. Το ίδιο κάνουν και για τα βενζινοκίνητα οχήματα.

-Λόγω βλάβης, δεν υπάρχει καλαθοφόρο όχημα για την αλλαγή καμένων λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού. Ακόμη όμως και να υπήρχε, λόγω κακού προγραμματισμού, δεν υπάρχουν ανταλλακτικοί λαμπτήρες για να αντικαταστήσουν τους καμένους.

-Υπάλληλοι με ειδικότητα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επισκευές, τοποθετήθηκαν σε θέση άσχετη με την ειδικότητα και τα καθήκοντά τους.

-Έχει εφαρμοστεί πολιτική διακρίσεων, μεταξύ υπαλλήλων διαφορετικών Τμημάτων της ίδιας όμως  Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα  εργαζόμενοι  να μην πληρώνονται δεδουλευμένες υπερωρίες πολλών μηνών.

-Ζητήματα που τέθηκαν από τους υπαλλήλους στο δήμαρχο πέρυσι το Δεκέμβριο και υποσχέθηκε να τους απαντήσει «σε λίγες ημέρες», ακόμη δεν έχουν απαντηθεί. Ο δήμαρχος είναι άφαντος.

 

Η δημοτική Αρχή δυστυχώς, έχει αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους και στο φιλότιμο των εργαζόμενων, που κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα ή να αρνηθούν οι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες, για να κινητοποιηθεί η δημοτική Αρχή; Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα, εκτός από την επικοινωνιακή προβολή του δημάρχου.

Τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Ζορμπά συνόδευαν, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λέκκας και τα στελέχη της παράταξης Βασίλης Σάρκουλας, Σπύρος Παπασπύρος, Δημήτρης Χίρτογλου, Θοδωρής Μπουρλιάσκος και Δημήτρης Καρράς.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter