Η Αποκεντρωμένη ενέκρινε την απόφαση του Δ.Σ. για την αγορά της βίλας Ιόλα (document)

 

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την απευθείας αγορά του κτήματος Ιόλα ενέκρινε τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Αφού αρχικά δεν βρήκε τίποτα μεμπτό σχετικά με την ανάρτησή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, καθώς και με την ορθή επανάληψη της ανάρτησης, προχωρώντας σε έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης, απεφάσισε ότι έχει ληφθεί νόμιμα.

Η απόφαση επικυρώνει την «ορθή επανάληψη» της απόφασης του Δ.Σ. που περιλαμβάνει το κείμενο των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης Ελισάβετ Πετσατώδη και Γιάννη Σιδέρη. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση θα πρέπει να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις που αναγράφονται στο εν λόγω κείμενο πριν την αγορά του κτήματος, όπως για παράδειγμα άμεση σύσταση 9μελούς επιτροπής με συγκεκριμένους εκπροσώπους, διερεύνηση τρόπων αξιοποίησης ακινήτου, αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης, κλπ.

Η απόφαση εξεδόθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 και παραλήφθηκε από το Δήμο στις 6 Οκτωβρίου 2017. Παρότι έχουν περάσει ήδη 6 ημέρες μας δημιουργεί απορία το γεγονός ότι από πλευράς του Δήμου δεν υπήρξε ουδεμία δημοσιοποίηση, ενώ θα περιμέναμε από την πρώτη στιγμή να την δημοσιοποιήσει με πανηγυρικό ύφος. Και μάλιστα μετά την απόρριψη από την ίδια Αρχή των τριών προσφυγών των κ.κ. Βασίλη Ζορμπά, Ε. Πετσατώδη – Γ. Μυλωνάκη και Κώστα Τσιαμπά. Προφανώς τόσο ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, όσο και τα μέλη της παράταξής του αντιλαμβάνονται ότι εφόσον ακολουθήσουν τη διαδικασία που απαιτείται, δεν θα είναι σε θέση μέχρι τέλους του 2017 να επισημοποιήσουν την αγορά καταβάλλοντας την πρώτη από τις 5 ισόποσες δόσεις στον ιδιοκτήτη (ολικό ποσό αγοράς: 3.000.000,00 € ).

Πέραν βέβαια των προαπαιτούμενων από το κείμενο Πετσατώδη – Σιδέρη που συμπεριλήφθηκε στην απόφαση, υπάρχει και μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί πριν την αγορά. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αν η αγορά γίνει μετά την 1/1/2018 ο ιδιοκτήτης θα αναγκαστεί να πληρώσει αυξημένο φόρο και η κατάσταση διαρκώς περιπλέκεται.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter