Γιάννης Μυλωνάκης: Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δική της μυστική ατζέντα για τη βίλα Ιόλα

Αναγκαία προϋπόθεση για την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η σύσταση 9μελους Επιτροπής στο σύνολό της και η εκπλήρωση των σκοπών της. Στην τελευταία συνεδρίαση ζήσαμε το εξής παράδοξο: Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε 9μελή επιτροπή με τον ορισμό μόνο των έξι μελών και όχι του συνόλου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το δίδυμο Σταθόπουλου-Βλάχου αποδέχθηκε προσχηματικά το κείμενο των αντιδημάρχων Πετσατώδη-Σιδέρη, απλά και μόνο για να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβολαίων. Είναι σαφές πως η Δημοτική Αρχή διαθέτει δική της μυστική ατζέντα και απέχει αρκετά από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήδη πάντως μέτρησε δύο απώλειες κατά την ψήφιση του θέματος.

Επιπλέον, το σοβαρό ενδεχόμενο της μείωσης των αντικειμενικών αξιών και της παράλληλης επαναφοράς του φόρου μεγάλης ακίνητής περιουσίας φέρνει το σημερινό ιδιοκτήτη σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς αυξάνει την ανάγκη του να ξεφορτωθεί το βάρος του ακινήτου. Στρατηγικά αν ο Δήμος έδειχνε υπομονή, με δεδομένο ότι είναι ο μόνος υποψήφιος αγοραστής, τότε ο χρόνος θα μετρούσε υπέρ του και μόνο ωφελημένος θα μπορούσε να βγει.

Η περίεργη και ανεξήγητη βιασύνη της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στην αγορά δίχως να έχει επεξεργαστεί σχέδιο αξιοποίησης που θα καθιστά βιώσιμη την αγορά, εγείρει πολλά ερωτηματικά. Οι σπασμωδικές κινήσεις της ομάδας που διαπραγματευόταν το ακίνητο προαναγγέλλουν σοβαρές περιπέτειες για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με τον ορατό κίνδυνο το όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη.

 

Γιάννης Μυλωνάκης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter