Το 7ο Δημοτικό στις δράσεις ανακύκλωσης «Δώσ’ του μια καινούρια ζωή»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων  του 7ου δημοτικού σχολείου Αγία Παρασκευής επισκέφτηκαν την Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής και συμμετείχαν στις δράσεις μείωσης αποβλήτων μέσω ανακύκλωσης με το σύνθημα «Δώσ’ του μια καινούρια ζωή» που οργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
Στόχος της δράσης η ενημέρωση για το πρόβλημα της μεγάλης ποσότητας αποβλήτων που παράγουμε και η ευαισθητοποίηση για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση τους, καθώς ένα φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει καινούρια ζωή, αντί να πεταχτεί στα σκουπίδια.
Τα παιδιά μας μέσω του Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, έμαθαν να ανακυκλώνουν σωστά μέσα από το παιχνίδι και τροφοδότησαν το Κινητό Πράσινο Σημείο με ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν από το σπίτι τους. Παράλληλα ο Δήμος διένειμε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων και μαγνητάκια ψυγείου με θέμα ήρωες περιβαλλοντικού παραμυθιού.

Ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού κ. Γιάννης Λογοθέτης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σιδέρης 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter