Έτος 2017: Το Πολιτικό «Βατερλώ» του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου!

Napoleon Bonaparte, declared emperor of France in 1804, and the English statesman William Pitt sit across a dining table, each carving out a piece from a plum pudding in the shape of the world. The diminutive Napoleon, rising from his seat in order to reach the table, hungrily takes Europe while Pitt carves a large slice of ocean, illustrating the respective areas of power in the ongoing war between Britain and France.*

Γράφει η Λένα Μαρκή

Έχοντας κερδίσει μια 5ετή θητεία με τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος, είχε όλα τα εφόδια για μια λαμπρή θεωρητικά πορεία. Τα δύο πρώτα χρόνια Διοίκησης, (2015, 2016), ήταν τα χρόνια χάριτος που δόθηκαν από τους δημότες σε μια νέα δημοτική Αρχή έως ότου βρει το μπούσουλα και αρχίσει να λειτουργεί δημιουργικά. Θα μου πείτε πολλά ήταν δύο χρόνια! Επί του παρόντος δεν θα το σχολιάσω.

Η Τρίτη χρονιά Διοίκησης όμως, το 2017, υπήρξε η πιο σημαντική θα λέγαμε, το μεταίχμιο ίσως της θητείας. Το κεντρικό σημείο όπου κανείς έχει δημιουργήσει τις βάσεις για να πάρει φόρα για τον τελικό αγώνα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ας δούμε τι συνέβη αυτή τη σημαντική χρονιά για τον κ. Σταθόπουλο.

  • Λόγω κακών χειρισμών υπέστη πολιτική ήττα στο θέμα του καταστήματος Da Vinci όπου αποφασίζει στο δημοτικό συμβούλιο την άρση λειτουργίας του καταστήματος σε σαθρές βάσεις με αποτέλεσμα την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή του άρθρου 152. Το θέμα βέβαια προχωράει για τον Άρειο Πάγο, αλλά τα μαντάτα που έρχονται είναι δυσοίωνα για τον Δήμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Θέμα που έφερε απέναντι στο Δήμαρχο τους επιχειρηματίες της Αγίας Παρασκευής, την ΕΝΕΒΑΠ και τη ΓΣΕΒΕΕ.
  • Κολυμβητήριο: Εκεί που θα χρηματοδοτούσε μόνο τη μελέτη η Περιφέρεια, χάνουμε την αξιοπιστία μας λόγω κάποιων «φωνών», μεταξύ των οποίων συνδημότης μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και αναλαμβάνει εκείνη την μελέτη. Το δε παρκάκι στο κάτω μέρος που υποσχέθηκε στους περίοικους, ισοπεδώθηκε, τέθηκαν 2 παγκάκια και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εξυπηρέτησης του εργολάβου που έκανε την ανάπλαση των γύρω πεζοδρομίων, η οποία παρεμπιπτόντως έχει σταματήσει για κάποιο λόγο…
  • Μεγάλο ΜΠΑΜ έγινε με το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια  όπου βρέθηκε εκτεθειμένος ο Δήμαρχος προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά τις αποκαλύψεις, μέσω κ. Γιάννη Μυλωνάκη και κατόπιν έρευνας του aparaskevi-images.gr, ότι ο κ. Σταθόπουλος πίσω από την πλάτη των κατοίκων της περιοχής το έδωσε ως αντάλλαγμα για την κατασκευή του Δημαρχείου στην Περιφέρεια Αττικής!!! Σκοπός η δημιουργία ενός Υπερτοπικού αθλητικού κέντρου με κύριο διαχειριστή την Ομοσπονδία ΑΜΕΑ που διώχνεται από το ΟΑΚΑ. Το πόσες δηλώσεις πήρε πίσω ο κ. Σταθόπουλος πάνω στο θέμα είναι ήδη γνωστές σε όλους. Το ότι προς το παρόν δεν θα εκταμιευτούν τα χρήματα είναι πάλι γνωστό. Ότι έγινε σοβαρό θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου είναι πάλι γνωστό.
  • Απώλεια καθηγητών από τα Εργαστήρια Τέχνης του ΠΑΟΔΑΠ, αύξηση διδάκτρων σε ετεροδημότες, με συνέπεια την απώλεια σημαντικού αριθμού σπουδαστών και την αντιπολίτευση σύσσωμη να φέρνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τον ΠΑΟΔΑΠ. Η μικρή ομάδα της δημοτικής Αρχής που ουσιαστικά Διοικεί προσπαθεί με νύχια και με δόντια να στηρίξει τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου με απώλειες όμως από τα έτερα μέλη της δημοτικής ομάδας.
  • Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τη δημοτική ομάδα με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, η οποία κατακεραυνώνει τη δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, μιλά για χάσιμο εμπιστοσύνης, για «επίλεκτους», για προχειρότητες και λάθη. Μια αποχώρηση που αποδυναμώνει σημαντικά τη διοικούσα παράταξη και αποτελεί σημαντικό πλήγμα, αφού προς αντικατάστασή της στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών θεωρήθηκε αναγκαίο να αναλάβουν δύο σύμβουλοι της συμπολίτευσης (ο ένας εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. και παρόλα αυτά σοβαρά τεχνικά θέματα παραμένουν στάσιμα.
  • Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2018 πέρασε μετά βασάνων και απουσίες από πλευράς αντιπολίτευσης στο παραπέντε και με μόλις 14 ψήφους, δεχόμενος βέλη από τη συμπολίτευση! Το δε τεχνικό πρόγραμμα του 2017 υλοποιήθηκε σε μονοψήφιο ποσοστό.
  • Βίλα Ιόλα: προς το παρόν η πρόσφατη υπογραφή των συμβολαίων αγοράς θεωρείται από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο ως μεγάλη επιτυχία σε σημείο που να γιορταστεί με το άνοιγμα σαμπάνιας (τις σχετικές φωτογραφίες φρόντισαν να αποσύρουν από το διαδίκτυο αλλά έχουν γνώση οι φύλακες). Το πως μυστηριωδώς φτάσαμε στην αγορά της βίλας με τη βοήθεια μέρους της μειοψηφίας της αντιπολίτευσης και τα όσα έγιναν χωρίς να ακολουθηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες διαμορφώνουν εντυπώσεις και υπόνοιες. Το μέλλον θα δείξει τις επιπτώσεις που θα έχει στην πόλη η ικανοποίηση ενός καπρίτσιου του κ. Σταθόπουλου. Στην πορεία προς τις κάλπες του 2019 ο ίδιος ο Δήμαρχος θα αντιληφθεί το βάρος της υπογραφής που περιχαρής έβαλε στις 28-12-2017 και χρέωσε τους δημότες με 3.000.000€ για ένα κατεστραμμένο ακίνητο που μπορούσε να αποκτήσει με τα μισά χρήματα. Σκοπιμότητες; Επιδιώξεις; Ανευθυνότητα; Επιπολαιότητα; Υποχρέωση; Φιλοδοξία; Έτερα συμφέροντα; Μπορεί ακόμα και ο πραγματικός σκοπός που διεκδίκησε τη Δημαρχία το 2014 να ήταν μόνο αυτός; Ίδωμεν. Όπως είπε όμως και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ησαΐας, η βίλα θα μας ανήκει αφού αποπληρωθεί. Άραγε αποκτήσαμε ένα ακόμη «κολυμβητήριο»;

Υπάρχουν και άλλα πιο μικρά πολιτικά «εγκλήματα» του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου όπως τα εντάλματα κατάσχεσης προς δημότες που οφείλουν μικρά ποσά, όπως η μετατροπή της κεντρικής πλατείας σε λούνα παρκ που δεν θυμίζει σε τίποτα χριστουγεννιάτικο στολισμό, ο 2ος παιδικός σταθμός στα Πευκάκια που σίγουρες πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί επί θητείας του κ. Σταθόπουλου, το πράσινο σημείο που ούτε για αυτό βλέπουμε πράσινο φως, τα γήπεδα 5Χ5 στα σχολεία 7ο και 9ο δημοτικά που ευελπιστούμε κάποια στιγμή να αναπλασθούν αφού όμως τα περιμένουμε σχεδόν δυο χρόνια με υποσχετικές του δημάρχου προς κάθε κατεύθυνση, κ.α.

Η απάντηση σε όλες τις σημαντικές πολιτικές πληγές του κ. Σταθόπουλου είναι η γνωστή: θα, θα, θα!!! Υπόσχεται διαρκώς έργα που θα δρομολογηθούν, που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια (η οποία μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής και την κατακραυγή, το βάρος της το ρίχνει σε αντιπλημμυρικά έργα). Παρουσιάζει ως δικά του έργα που ξεκίνησαν από προηγούμενους Δημάρχους και υλοποιούνται από την Περιφέρεια και τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., πληρώνει 50.000€ ετησίως στην ΕΡΤ  Α.Ε. για προσωπική ουσιαστικά προβολή και επιχορηγεί συλλόγους και σωματεία για χορούς και πανηγύρια. Φέρνει στο «κόκκινο» τις σχέσεις με τους εργαζόμενους του Δήμου και τους δημότες.

Επί της ουσίας όμως για μια ολόκληρη χρονιά, έχοντας στην πλάτη μια 17χρονη εμπειρία των δημοτικών θεμάτων και προβλημάτων και 2 έτη διοίκησης, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος παρουσιάζεται ανεπαρκής πολιτικά, χωρίς σχέδιο, να δέχεται την μία πολιτική ήττα μετά την άλλη, την μία αποτυχία να ακολουθεί την επόμενη, αποδεκατισμένος από αξιόλογα στελέχη αφού και ένας-δύο που απέμειναν στην ουσία δεν συμφωνούν μαζί του, χωρίς να ακολουθεί τη διαφάνεια που πρόβαλε στις προεκλογικές του υποσχέσεις, με μόνο γνώμονα τις προσωπικές του επιθυμίες και με τη δημιουργία μιας μικρής ομάδας που επιδέξια παραμέρισε όλους τους υπόλοιπους συμβούλους που στήριξαν την εκλογή του το 2014 και διαφεντεύει την πόλη. Παρουσιάζεται με την εικόνα ενός Δημάρχου ΣΥΡΙΖΑίου που διοικεί όμως ως αυτοκρατορικός ηγεμών!

Βρισκόμαστε δηλαδή υπό πολιτική κηδεμονία του Δημάρχου + φίλων αυτού σε ένα καράβι που ακολουθεί τη ρότα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτούσια και χωρίς αποκλίσεις.

Η πόλη όμως δεν ξεχνά, ούτε κλείνει τα μάτια. Φωνές αντίδρασης ακούγονται από όλες τις συνοικίες τόσο δημόσια, όσο και ιδιωτικά, φωνές που διαρκώς πληθαίνουν. Φωνές που μιλούν για μια χρονιά χαμένη, αποτυχημένη, που συνιστά ένα πολιτικό «Βατερλώ» για τον κ. Σταθόπουλο.

* Artist:James Gillray, Publisher:Hannah Humphrey (London), February 26, 1805. Μετάφραση:  Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, ο οποίος ανακηρύχτηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας το 1804, και ο Άγγλος πολιτικός Γουίλιαμ Πίττ κάθονται σε ένα τραπέζι, ο καθένας κόβει ένα κομμάτι από μια πουτίγκα δαμάσκηνου με τη μορφή του κόσμου. Ο μικρός Ναπολέοντας, που ανεβαίνει από το κάθισμά του για να φτάσει στο τραπέζι, παίρνει έντονα την Ευρώπη ενώ ο Pitt χαράζει μια μεγάλη φέτα ωκεανού, που απεικονίζει τις αντίστοιχες περιοχές εξουσίας στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter