Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Δήμος Αγίας Παρασκευής: Μειώνουμε την πλαστική σακούλα

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Μειώνουμε την πλαστική σακούλα

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος εύχεται σε όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής καλή περιβαλλοντική χρονιά με τη θετική είδηση της εφαρμογής στη χώρα μας του περιβαλλοντικού τέλους για τις πλαστικές σακούλες.
Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 4.3 δις πλαστικές σακούλες ετησίως με μόλις το 1% από αυτές να ανακυκλώνονται. Κάθε πολίτης χρησιμοποιεί 363 σακούλες ετησίως, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί 175 σακούλες ετησίως. Στόχος είναι στα επόμενα 2 χρόνια η χρήση της πλαστικής σακούλας να μειωθεί στις 90 σακούλες ετησίως ανά άτομο, δηλαδή μείωση της τάξης του 75%.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ήδη μοιράσει υφασμάτινο σακίδιο πολλαπλών χρήσεων σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων» τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Δήμας μας συνεχίζει τη δωρεάν παροχή του υφασμάτινου σακιδίου για τους μικρούς μας φίλους και της μπλε επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στο Δημαρχείο (Μεσογείων 415-417, 2ος όροφος, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τηλ. 213 2004 570)  και καλεί τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια για τη μείωση της πλαστικής σακούλας.
Καλή και δημιουργική χρονιά!
                                   Ιωάννης Σιδέρης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος