Οι γονείς καταγγέλλουν: Χωρίς δασκάλα η τάξη Δ1 του 8ου Δημοτικού από τις 8/1/2018. Ποιοι τους εμπαίζουν;

Οι γονείς των μαθητών της Δ1 τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής Αττικής θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί δημοσιότητα σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα:

Η δασκάλα της τάξης μας (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή σας) ανακοίνωσε στα παιδιά την Παρασκευή 22/12/2017 ότι μετά τις γιορτές δε θα είναι πια μαζί τους, γιατί μετατέθηκε σε επαρχιακή πόλη λόγω του συζύγου της που είναι στρατιωτικός. Δηλαδή ενημερωθήκαμε από τα εννέα ετών παιδιά μας και όχι από κάποιον αρμόδιο, ότι μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές η τάξη μας δεν θα έχει δάσκαλο.

Από την 8/1/2018, πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου μετά τις διακοπές έως και σήμερα 24/1/2018, δηλαδή για δεκατρείς εργάσιμες ημέρες μέχρι στιγμής, το τμήμα μας εξακολουθεί να μην έχει δάσκαλο, με τους μαθητές να “μοιράζονται” σε άλλες τάξεις και να γίνεται μία ιδιότυπη συνδιδασκαλία με συμμαθητές άλλων ηλικιών.

Οι γονείς απευθυνθήκαμε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, από την οποία αρχικά λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι την 13/1/2018 (ημέρα Σάββατο) επρόκειτο να συνέλθει Συμβούλιο διορισμού αναπληρωτών και ότι τη Δευτέρα 15/1/2018 θα γινόταν τοποθέτηση εκπαιδευτικού. Μετά την πάροδο άπρακτης της εβδομάδας εκείνης, απευθυνθήκαμε εκ νέου στην Πρωτοβάθμια την Παρασκευή 19/1/2018, οπότε και ενημερωθήκαμε ότι επρόκειτο την ίδια ημέρα να συνέλθει Συμβούλιο διορισμού αναπληρωτών και εντός της εβδομάδας και το αργότερο την Τετάρτη 24/1/2018 θα ερχόταν ο αναπληρωτής (εκτός αν δήλωνε κώλυμα και αρνιόταν το διορισμό του). Ωστόσο την Τρίτη 23/1/2018 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι δεν έγινε καν το Συμβούλιο και βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια για διορισμό αναπληρωτή. Οι διαβεβαιώσεις της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας περί διορισμού αναπληρωτή εντός της εβδομάδας ήταν ανακριβείς. Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αν γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να συσταθεί Συμβούλιο ή όχι. Αν το γνώριζε, έδωσε εν γνώση της ψευδείς διαβεβαιώσεις στις μητέρες – εκπροσώπους των γονέων που πήγαν στο γραφείο της (εις βάρος των δικών τους εργασιακών υποχρεώσεων). Αν δεν το γνώριζε, κάποιος από τους Προϊσταμένους της την παραπληροφορεί και την εκθέτει. Οι γονείς των παιδιών του τμήματος από την πρώτη ημέρα που μάθαμε την έλλειψη δασκάλου, απευθυνθήκαμε χωρίς καθυστέρηση εγγράφως σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αναζητώντας τον πραγματικά αρμόδιο φορέα, ωστόσο δεν έχουμε λάβει ουδεμία υπεύθυνη ανταπόκριση ή ενημέρωση, παρά τη μεσολάβηση των τοπικών φορέων, του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας και της ΄Ενωσης Γονέων, που στέκεται στο πλευρό μας κινητοποιώντας και ενημερώνοντας όλους τους τοπικούς Συλλόγους Γονέων.

Ο Δήμαρχος της πόλης, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κατάσταση εκδήλωσε έμπρακτα το ενδιεφέρον και τη συμπαράστασή του, δεν έχει ωστόσο αρμοδιότητα να επιλύσει το θέμα μας.

 

Τη στιγμή αυτή το τμήμα των παιδιών μας είναι υπό διάλυση, τα παιδιά στερούνται το δικαίωμά τους στη εκπαίδευση και το χειρότερο είναι ότι κάθε πρωί πηγαίνουν στο σχολείο τους χωρίς να ξέρουν τι τα περιμένει, γιατί άλλοτε τους κάνει λίγες ώρες μάθημα ο διευθυντής, άλλοτε η δασκάλα του ολοήμερου και συνήθως κανένας, οπότε και γίνεται το “μοίρασμα” που αναφέραμε προηγουμένως, το οποίο αποτελεί “φύλαξη” για να είναι οι μαθητές ασφαλείς σε αίθουσα και σε καμία περίπτωση μάθημα.

 

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας, είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω στοιχεία και διευκρινίσεις.

 

Οι γονείς του Δ1 Τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter